Fender predstavio novu American Acoustasonic Jazzmaster gitaru

Elektro-akustični model predstavlja najbolje iz oba svijeta, poručuju iz Fendera.

Fender Acoustasonic Jazzmaster (Foto: Fender)

Novi model American Acoustasonic Jazzmaster gitare predstavlja hibrid između akustične i električne gitare u Fenderovoj Acoustasonic seriji, a predstavlja ju Fleetwood Mac legenda Lindsey Buckingham, koji navodi da pored toga što je s gitarom proveo kratko vrijeme, već sada vidi njenu višestruku primjenu u studijskim uvjetima.

Buckinghamove riječi sažimaju ono što Acoustasonic Jazzmaster čini tako sjajnim: njegovu svestranost. Za akustičnog svirača koji želi pojačati svoj instrument u živom okruženju, gitara je idealna. Fishmanov pick-up bilježi sve; a s obzirom na to da je urezan u akustično tijelo instrumenta, ton ostaje vjeran pravoj akustici. Težina i osjećaj odgovaraju standardnom Jazzmasteru, ali tonske mogućnosti dosežu i dalje, jer je posebna pažnja bila posvećena i električnoj strani gitare u izradi ovog hibrida.

“Kulminacija pet godina dizajna, gradnje i pročišćavanja oblika i tehnologije ove gitare bilo je ponosno putovanje. Jazzmastera su stvorili inventivni glazbenici koji su tražili gitaru koja bi mogla donijeti jedinstvene zvukove”, rekao je Billy Martinez, voditelj odjela Fender VP za akustične i Squier modele. „Acoustasonic Jazzmaster proširuje ovu tradiciju. S tri moćna pickupa i Fishman Acoustic Engineom, koji se kontroliraju jednim blend gumbom, Acoustasonic Jazzmaster sada gitaristima pruža neusporedivu zvučnu svestranost.”

Cijena modela na američkom tržištu iznosit će 1.999,99 američkih dolara.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X