‘Fernweh’ – novi singl Marčela, Nensi i Šljuke

Četvrti po redu singl sa albuma otkriva za nijansu dalje priču koju ‘Nojeva varka’ nosi u svojih 16 pjesama, ali i bogatstvo kreativne energije kojoj su doprinjeli, kako vrsni suradnici iz benda, tako i gosti.

Marčelo, Nensi i Šljuka’ Fernweh’

Marko Šelić Marčelo ovom je albumu prišao kao jednom od svojih književnih djela: svaka pjesma predstavlja poglavlje romana u stihu, a publika će cjelinu imati priliku otkriti ovog mjeseca po njegovoj objavi.

Naslov novog singla “Fernweh” je njemačka riječ koja predstavlja osjećanje suprotno od nostalgije za domom – etimologija je “fern” – daleko i “weh” – bol. Više o samoj ideji za pjesmu Marčelo kaže: “Kao i prethodna, ova pesma je u delu “Nojeve varke” gde je na snazi potpuni opoziv samoga sebe najavljen još u “Udahni”: ovaj ja s albuma isključio se iz svega, pa čak i iz sopstvene privatnosti. Naslov otprilike znači goruću potrebu da se bude drugde, a ne tu gde si; pesma je o onim ljubavnim odnosima u kojima je jedna strana prisutna samo fizički, dok je mislima upravo drugde, ili nigde – i cela je iz vizure one druge strane, koja u takvoj vezi ispašta. No baš ta naizgled mirna, ljubavna pesma ispostaviće se metkom koji napravi rupu na kupoli lažne ravnodušnosti i pogura priču albuma ka eksploziji. Kakvoj? To će slušaoci saznati već za koji dan, u sledećoj numeri.”

Album “Nojeva varka” izlazi 21. 12. 2021.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X