Festival DORF postao član Music Film Festival Networka

Festival DORF postao je 10.članom Music Film Festival Networka, nezavisne mreže europskih festivala glazbenih dokumentaraca.

Music Film Festival Network

Veliko je to priznanje za ovaj vinkovački kulturni brand, koji se tako s početkom ove godine našao u cijenjenom društvu europskih festivala Doc’n Roll (Velika Britanija), Braunschweig International Film Festival (Njemačka), F.A.M.E. (Francuska), Musical Ecran (Francuska), Norient Film Festival NFF (Švicarska), Seeyousound (Italija), Soundtrack Cologne (Njemačka), Soundwatch (Njemačka) i Unerhoert (Njemačka).

Razmjena programa, ideja i umrežavanje omogućit će ljubiteljima dokumentarnih glazbenih filmova praćenje trendova, nove i kvalitetnije filmove te upoznavanje s produkcijom iz europskih zemalja.

Podsjetimo, vinkovački Festival dokumentarnog rock filma DORF je projekt kojim je Udruga ljubitelja filma RARE 2007. godine započela povezivanje Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije sa ostalim regionalnim udrugama i projektima kojima je cilj povezivanje i razmjena kulturnih informacija.

Žanrovski definiran, obogaćen brojnim popratnim događanjima (izložbe slika, fotografija, plakata, radionice dokumentarnih filmova, promocije knjiga, koncerti), vrlo brzo je postao prepoznatljiv u Hrvatskoj i susjednim državama. Omogućena je prezentacija ovog zanimljivog žanra, povećano medijsko praćenje produkcije dalo je podstrek i autorima i producentima da se iskoristi komercijalni i umjetnički potencijal žanra.

Gostovanja s repriznim programom u drugim gradovima (ukupno 87 – Hrvatska, Srbija, Slovenija, BiH,Austrija, Njemačka, Makedonija) imala su brojnu posjećenost (ukupno više od 55.000 ljudi pogledalo je filmove prikazane na DORFu) i zanimanje za ovu vrstu dokumentarne filmske umjetnosti je postalo sve veće.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X