Festivalska lokacija Martinska u Šibeniku slavi prvih pet godina

Otkrivena festivalska sezona pete godine Martinske u Šibeniku, lokacije u zaštićenom parku prirode, i jedine unutar UNESCO buffer zone, istovremeno predstavljajući i prateći vizualni identitet za prvu petoljetku.

Martinska 2023

Ovog ljeta očekuje nas 6 festivala, u trajanju od isto toliko tjedana u nizu, od kojih su čak dva nova.

Sezonu otvara novi boutique festival – Overground – koji će se odvijati 14. i 15. srpnja, u RatCat organizaciji, široj javnosti poznatijoj po vođenju sve poznatijeg šibenskog kluba Tunel, specijaliziranog za elektroničke glazbene stilove

Nakon njega, od 20. do 23. srpnja slijedi posljednje, 21. izdanje Seasplash festivala, koji je u nešto više od dva desetljeća poprilično zaslužan za pokretanje i povezivanje domaće i regionalne scene, usredotočene na stvaranje i promociju ‘bass’ glazbe, i ‘sound system’ kulture.

Kanal fest bio je jedini festival na Martinskoj godinu prije aktualnog projekta. Martinska Punk održao se 2020., u prvoj pandemijskoj godini. Ove godine udruženim snagama za duplo slavlje, jer osim lokacije, prvih pet godina slavi i Kanal fest. Martinska Punk meets Kanal fest održava se od 27. do 29. srpnja.

Martinska Punk (foto: Promo)

Od 3. do 6. kolovoza održava se osmo izdanje Membrain festivala, već niz godina prepoznatljivog po intimnoj atmosferi i srdačnim vibracijama koje njeguju underground bass kulturu i okupljaju svjetski poznate izvođače sa scene, zajedno s novim talentiranim umjetnicima iz cijelog svijeta.

Već tradicionalno, sredinom osmog mjeseca, konkretnije od 11. do 13. kolovoza odvijat će se šesto izdanje Blast festa, čija organizacija je svoje želje, vizije i hobije odlučila spojiti, i pretvoriti ih u festival glazbe, umjetnosti, plesa i druženja. Blast fest je osmišljen na način da djeluje kao platforma koja promovira domaću scenu i umjetnike, koja će njihov đir približiti drugima i potaknuti vas na ples dušom i srcem.

A za kraj sezone, od 18. do 20. kolovoza, slijedi još jedan novi, Rave Island, prvi svjetski neorave festival. Udruženi s ukupno 9 partnera, koji će isporučiti sadržaje na 3 pozornice, uz prateće zabave na brodovima, na plaži, i na tajnovitim mjestima, s preko 70 izvođača s nove međunarodne elektroničke scene.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X