Festivalska sezona Martinska 2024 – Šibenik je najpovoljnija ovoljetna destinacija za glazbeni godišnji odmor

U prostoru zagrebačko Pločnika u srijedu 22. svibnja, održana je konferenciju za medije na kojoj su otkrivene novosti vezane za šestu sezonu ljeta na Martinskoj, 2024. Poseban novitet je ljetovanje u kampu Martinska za cijenu od dvije festivalske ulaznice.

Martinska 2024

Martinska 2024. počinje ove godine već u subotu, 6. srpnja, a traje sve do subote, 17. kolovoza, a svi noviteti najavljeni su na konferenciji za medije u Zagrebu koja je održana u srijedu 22. svibnja, u prostorijama Pločnika u Zagrebu.

U šestoj sezoni Martinska 2024. brojimo ukupno šest festivala (Regius Festival, Sea Sound Festival, Martinska Punk meets Kanal Fest, Membrain Festival, Blast Fest, Preach The Rič Festival) i dva zasebna događanja: Otvorenje sezone U/offu uz švicarsku DJ-icu NVST (6. srpnja) te veliki samostalni koncert grupe Elemental (14. kolovoza). Za vizualni identitet Martinska 2024. zaslužan je dizajner Nenad Radojčić (Braca Burazeri, Dechko Tzar). Na konferenciji su sudjelovali Tena Starčević (One Dread & Dr.Obi meets Anja G, Root T & Sistah Tena), Filip Phat Phillie IveljaLuka Tralić Shot (Elemental) te Mateo Budimir (U/offu kolektiv), uz članove tima Pozitivnog ritma Vedrana MeniguDanijela Sikoru i Valeriju Bebek.

Svi festivali svojim posjetiteljima pružaju mogućnost kampiranja na lokaciji, a od ove godine novost je i mogućnost spajanja tih događanja! Martinska 2024. akcija dva festivala plus sedam dana lokacije nudi najpovoljnije ljetovanje na Jadranu. Po prvi put dostupna je mogućnost svim glazbenim entuzijastima željnim kvalitetnih glazbenih događanja, ali i odmora na moru u srcu sezone, da spoje te dvije ljubavi i dobiju najpovoljnije ljetovanje! Svi posjetitelji koji kupe ulaznice za dva uzastopna festivala mogu ostati na ljetovanju u kampu i između festivala. Za to su složeni posebni paketi s povoljnijim cijenama festivalskih ulaznica kojima se dodaje i simbolična naknada za korištenje kampa. Vjerujemo da će ova akcija biti posebno atraktvina domaćem stanovništvu i mlađoj publici. Ovo je definitivno najpovoljniji glazbeno-turistički aranžman na obali u srcu sezone, koji omogućuje ulaz na dva festa i ukupno 10 dana, a u nekim slučajevima i koji dan više, ljetovanja.

Otvorenje sezone Martinska 2024

Otvorenje sezone Martinska 2024., 6. srpnja, party otvorenja u režiji kolektiva U/offu i gošća NVST, DJ-ica iz Švicarske! NVST je DJ-ica i producentica bazirana u Švicarskoj, jedna je od zvijezda u usponu na internacionalnoj klupskoj elektroničkoj sceni. Redovita je gošća na najprestižnijim klupskim festivalima kao i u najtrendi klubovima u ovom trenu, gdje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Regius – Last Dance

Regius Festival, 12. i 13. srpnja, nazvan Last dance, 10. i posljednje izdanje popularnog festivala! Očekuje nas dvodnevni program na dvije pozornice, rock i electro zvuka. Glazbenom selekcijom Regius želi ujediniti lokalnu scenu okupljanjem najboljih bendova i DJ-eva, kojima će se pridružiti i nekoliko starih prijateljskih bendova. Regius će svoj line-up otkriti do početka lipnja.

Sea Sound Festival

Sea Sound Festival, 18. – 21. srpnja, prvo izdanje nasljednika Seasplash Festivala, slavi sound system kulturu na pet pozornica, s pet sound systema i brojnim umjetnicima koji nastupaju na njima! Do sada najavljeni artisti: Vibronics feat. Vanya O & Danniella Dee, Wicked Dub Division & Michela Grena, Paolo Baldini DubFiles, Deekline, One Dread, DrObi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena. Kolektivi koji najavljuju stage takeovere su DROP D’n’B crew, TranCeparent crew, U/offu crew. Soundsystemi koji će napajati pozornice su: Seasplash Sound System, Vibration Addict Soundsystem, Roadtrippersoundsystem, Trokut Audio i Prevara Sound System!

Tena Starčević, je govorila u ime dva izvođača Sea Sound Festivala, osim matičnog One Dreada, Tena je dio novog dub projekta Dr.Obi meets Anja G, Root T i Sistah Tena. “Mislim da je ova tranzicija sjajna zato što su mnogi prošle godine na prsljednjem izdanju Seasplash festivala proplakali oceane, mogli ste nam tako i reći”, našalila se Tena te nastavila da se slaže kako je prilagođavanje trenutnoj situaciji na sceni s organizatorske strane vjerojatno bilo potrebno. “One Dread je konačno izbacio autorski album i prvi dojmovi su odlični, i sad smo složili priču kako prezentirati autorski album. Što se tiče novog dub projekta Dr.Obi meets Anja G, Root T i Sistah Tena, objavili smo novi singl 15. svibnja, “Oj Dodle”, nastao je u suradnji sa Sacherom. Tako je taj eksperimentali projekt, nastao prošle godine, vrlo brzo prepoznat na našoj nezavisnoj glazbenoj sceni”, kazala je Tena Starčević.

Martinska Punk Meets Kanal Fest 2024

Martinska Punk meets Kanal Fest, 25. – 27. srpnja, trodnevni punk festival ugostit će 13 bendova, od kojih je šest inozemnih, recept je to koji obećava još žešću punk feštu. Otkriven je dugo iščekivani raspored nastupa bendova po danima!
Četvrtak 25. 7. prvog dana nastupaju: Nula, Neven, Kiper i Saša 21.
Petak 26. 7. na festivalsku pozornicu dolaze: Peter and the Test Tube Babies, Hookline, Obscene Revenge i Osa (One Step Away).
Subota 27. 7. je dan za: The Varukers, Deafness by Noise, Alergiju, Wasserdicht i Pardon.

Membrain Festival 2024

Membrain Festival, 1. – 4. kolovoza, deveto izdanje festivala, puna četiri dana i tri noći underground bass kulture. Od stranih zvijezda Membrain ističe: Digital, Commodo, Le Motel, Chris Inperspective, Creatures, ZeroZero, Artilect. S domaće scene tu su artisti: VRH, Minimalist, Marka San kao i brojni mladi talenti.

Blast Fest 2024

Blast Fest, 9. – 11. kolovoza, sedmo izdanje festivala elektronske glazbe na kojem i ove godine glazba svira bez prestanka 48 sati, a festival je usmjeren na domaće izvođače. Tradicionalno, line-up objalvjuju tik pred festival.

Elemental – solo koncert Martinska, Šibenik

Samostalni koncert Elementala na Martinskoj, 14. kolovoza, noć uoči blagdana popularni domaći hip- hop sastav nakon više godina vraća se u Šibenik! Spoj glazbene oaze s najljepšim pogledom na Jadranu i najpopularnijeg hip- hop sastava u Hrvatskoj i regiji, garantira odličan provod i noć za pamćenje. “Mi smo tu da premostimo prelaz iz elektronike u hip-hop. Dugo nismo bili u Šibeniku i veselimo se. Iako smo započeli rad na novom albumu, to je malo zaustavljeno kako bismo se posvetili ljetnoj turneji i nastupima. Ovaj koncert na Martinskoj nam je jedan od dražih”, kazao je Luka Tralić Shot iz Elementala.

Tiskovna konferencija predstavljanja festivalske sezone Martinska 2024 u Pločniku (Foto: promo)

Preach the Rič Festival, 16. – 17. kolovoza, drugo izdanje hip-hop festivala na Martinskoj u Šibeniku, gdje će, uz već najavljene headlinere Arrested Development, Valid & DJ Head te Bad Copy, nastupiti još 17 imena! To su redom: ONI, 40Industry, One II Many, Phat Phillie, DJ Bero Zmaj, DJ Noki Nole, DJ Odie, Re:tro Flava, Antebiotik, Brat & Mali Japanac, Mleeksah, Bars, Grooveplayaz, Pećo, Bolest, D-Boe te Nvnzen! “Hip-hop scena okupljena oko šibenske grupe Hram, prošle je godine inicirala pokretanje Preach The Rič festivala. I dok smo tada doveli značajna imena iz zemlje i regije, ove godine još smo više podigli ljestvicu. Najveće ime definitivno je dolazak benda Arrested Development, kojem će to biti jedini nastup u Hrvatskoj. Osim toga dolaze naši prijatelji iz Beograda Bad Copy koje čine Wikluh Sky, Timbe i Ajs Nigrutin. A definitivno jedno posebno iznenađenje je nadolazeća zvijezda iz Detroita Mihajlo Perić, koji nastupa pod imenom Valid, koji je snimio album u suradnji s glazbenicima iz regije. S njim dolazi i DJ Head, jedan od prvih Eminemovih suradnika i njegov najbolji prijatelj. Dolaze na četiri dana i ovo im je jedini nastup u regiji”, rekao je Filip Phat Phillie Ivelja.

Martinska 2024. akcija dva festivala plus sedam dana lokacije:

Posebna ponuda, paket koji uključuje ulaznice za dva festivala, dva vikenda zaredom po izboru, uz ostanak na lokaciji u kampu tjedan dana. Za kampiranje je potrebno imati vlastitu opremu te po dolasku obaviti registraciju. Ponuda važi isključivo uz festivalske ulaznice. Svi posjetitelji koji su već kupili ulaznice, prije objave paketa, a zainteresirani su za ovu ponudu, molimo da se jave na e-mail: [email protected]

Festivalski vikend paketi Martinska 2024.

Otvorenje sezone Martinska 2024. & Regius Festival (6. – 13. srpnja)
Party otvorenja U/offu w/ NVST + Regius Festival s boravkom na lokaciji između događanja.
Regius Festival & Sea Sound Festival (12. – 21. srpnja)
Regius Festival + Sea Sound Festival s boravkom na lokaciji između događanja.
Sea Sound Festival & Martinska Punk meets Kanal Fest (21. – 29. srpnja)
Sea Sound Festival + Martinska Punk meets Kanal Fest s boravkom na lokaciji između događanja.
Martinska Punk meets Kanal Fest & Membrain Festival (25. srpnja – 4. kolovoza)
Martinska Punk meets Kanal Fest + Membrain Festival s boravkom na lokaciji između događanja.
Membrain Festival & Blast Fest (1. – 11. kolovoza)
Membrain Festival + Blast Fest s boravkom na lokaciji između događanja.
Blast Fest & Preach The Rič Festival ( 9. – 17. kolovoza)
Blast Fest + Preach The Rič Festival s boravkom na lokaciji između događanja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X