Film ‘Papin egzorcist’ stiže u kina pred Uskrs

Russell Crowe glumi glavnog egzorcista Vatikana.

“Papin egzorcist”

U kino premijeri 6. travnja, tri dana prije Uskrsa, dolazi horor religijske tematike inspiriran memoarima svećenika Gabrielea Amortha, talijanskog svećenika i nekadašnjeg glavnog egzorcista Vatikana za kojeg se navodi da je odradio preko 100 tisuća egzorcizama do svoje smrti 2016. u 91. godini. Russell Crowe, gledateljima najdraži iz epskog “Gladijatora”, a poznat i po ulogama u “Supermanu” i “Thoru” te filmovima “Genijalni um” i “Noa”, utjelovljuje kontroverznog Amortha u svojem prvom horor filmu.

Prvi trailer filma koji je jučer objavljen prikazuje zastrašujućeg demona, duboko zakopanu vatikansku tajnu i opasnost koja seže čak i do samog pape. Glavnog egzorcista Vatikana, prekaljenog Gabrielea Amortha pozivaju da istraži opsjednutost jednog dječaka. Poznavajući da 98% slučaja zahtjeva samo kvalitetnu psihološku pomoć, ostat će iznenađen kad otkrije da dječaka uistinu opsjeda demon, ali i da demon s Vatikanom dijeli dugo skrivanu misteriju te da su mu namjere puno gore nego što je Amorth očekivao.

Ovaj horor triler režirao je Julius Avery (“Operacija Overlord”, “Samaritanac”), a scenarij su radili Michael Petroni i Evan Spiliotopoulos (“Herkul”, “Lovac i ledena kraljica”, “Nečastiva”). Ulogu pape glumi iskusni talijanski glumac Franco Nero (“Django”, “Umri muški 2”, “John Wick 2”), a u nesvakidašnjoj suradnji s Russellom Croweom slušamo popularnog negativca Ralpha Inesona (“Harry Potter”, “Černobil”, “Igra prijestolja”, “Vještica”) koji daje svoj hrapavi, duboki glas jezivom demonu u tijelu dječaka.

Film je inspiriran memoarima svećenika Gabrielea Amortha – “Egzorcist govori” i “Novi izvještaji jednog egzorcista” koji su brzo postali međunarodni bestseleri. Amorth je rođen 1925. godine u Modeni, zaređen je 1954., a u 61. godini života postaje egzorcist Rimske biskupije. Godine 1990. osniva Međunarodno udruženje egzorcista i predsjeda do 2000. Nakon toga, posvetio se gore navedenim memoarima koji su poslužili kao inspiracija za ovaj nadnaravni horor triler.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X