Finalna sezona ‘Game of Thronesa’ isporučiti će najveću bitku ikada viđenu na filmu i televiziji

Kako izvještava Entertainment Weekly, posljednja sezona HBO-ove serije ‘Game of Thrones’ uprizoriti će najveću pojedinačnu bitku ikada odglumljenu za film ili televiziju.

  • 16
    Shares
Game of Thrones, logotip serije (izvor: Wikipedia)

Valja napomenuti da u tekstu nema nikakvih spoilera – osim ako ne želite znati baš ništa o događanjima u nadolazećoj i posljednjoj sezoni “Game of Thronesa”. Kako piše Entertainment Weekly, prva epizoda u konačnoj, osmoj sezoni početi će s referencama na pilot epizodu, no ovdje, umjesto kralja Roberta, u Winterfell, stiže Daenerys sa čitavom vojskom.

Ono što slijedi napeto je miješanje likova koji se nikada nisu susreli, a ujedno i pripremanje na neizbježnu invaziju Vojske mrtvih sa Sjevera. Detalj koji spominje Entertainment Weekly jest i da Sansa nije zadovoljna činjenicom da je Jon “savio koljeno” pred Daenerys. To je, jasno, tek uvodna arija u ono što bi trebala biti najveća bitka u povijesti televizije i filma, odnosno “najdugotrajnija akcijska sekvenca ikada napravljena za televiziju ili film”.

Zauzeti će čitavu jednu epizodu, s tim da će svaka epizoda u posljednjoj sezoni trajati gotovo kao cjelovečernji film, oko sat i 20 minuta, a režirati će ju redatelj epizode “Battle of the Bastards”, Miguel Sapochnik.

Bitka se je, navodno, snimala 55 dana samo na filmskom setu ispred Winterfella, a zatim i još nekoliko tjedana u filmskom studiju. Podsjećamo, posljednja, osma sezona “Game of Thronesa”, trebala bi početi emitirati na proljeće 2019. s tim da se 21. travnja spominje kao najčešći datum.

  • 16
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh