Finalna sezona ‘Game of Thronesa’ isporučiti će najveću bitku ikada viđenu na filmu i televiziji

Kako izvještava Entertainment Weekly, posljednja sezona HBO-ove serije ‘Game of Thrones’ uprizoriti će najveću pojedinačnu bitku ikada odglumljenu za film ili televiziju.

Game of Thrones, logotip serije (izvor: Wikipedia)

Valja napomenuti da u tekstu nema nikakvih spoilera – osim ako ne želite znati baš ništa o događanjima u nadolazećoj i posljednjoj sezoni “Game of Thronesa”. Kako piše Entertainment Weekly, prva epizoda u konačnoj, osmoj sezoni početi će s referencama na pilot epizodu, no ovdje, umjesto kralja Roberta, u Winterfell, stiže Daenerys sa čitavom vojskom.

Ono što slijedi napeto je miješanje likova koji se nikada nisu susreli, a ujedno i pripremanje na neizbježnu invaziju Vojske mrtvih sa Sjevera. Detalj koji spominje Entertainment Weekly jest i da Sansa nije zadovoljna činjenicom da je Jon “savio koljeno” pred Daenerys. To je, jasno, tek uvodna arija u ono što bi trebala biti najveća bitka u povijesti televizije i filma, odnosno “najdugotrajnija akcijska sekvenca ikada napravljena za televiziju ili film”.

Zauzeti će čitavu jednu epizodu, s tim da će svaka epizoda u posljednjoj sezoni trajati gotovo kao cjelovečernji film, oko sat i 20 minuta, a režirati će ju redatelj epizode “Battle of the Bastards”, Miguel Sapochnik.

Bitka se je, navodno, snimala 55 dana samo na filmskom setu ispred Winterfella, a zatim i još nekoliko tjedana u filmskom studiju. Podsjećamo, posljednja, osma sezona “Game of Thronesa”, trebala bi početi emitirati na proljeće 2019. s tim da se 21. travnja spominje kao najčešći datum.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X