Flea o playbacku na Super Bowlu: Učinio bih to opet

Flea je izašao u javnost s objašnjenjem zašto su Red Hot Chili Peppers svirali pjesmu ‘Give It Away’ iskopčanih gitara u poluvremenu Super Bowla.

Flea (Foto: Nino Šolić)

Fotografije Getty Imagesa na kojima se vidi kako nema nikakvog kabla ili priklučka na Fleaov bas i gitaru Josha Klinghoffera izazvale su sumnju da su Red Hot Chili Peppers pjesmu “Give It Away” izveli na matricu, tj. da su samo otplesali na pozornici uz nju.

Povodom toga Flea je danas dao javno priznanje i objašnjenje. “Kad smo zamoljeni od NFL-a i Brune da izvedemo pjesmu “Give It Away” u poluvremenu Super Bowla, bilo nam je jasno kako će jedino vokal ići uživo, dok ćemo kompletnu glazbenu pratnju snimiti prije nastupa. Razumijemo stav NFL-a u vezi toga jer kao izvođač imate svega par minuta da sve priredite za nastup, a postoji milijun stvari koje mogu poći po krivu i uništiti zvuk pred gledateljima na stadionu i svima pred malim ekranima. Tu nema prostora za suprotne argumente. NFL ne želi riskirati svoj šou zbog problema sa zvukom i točka”, objašnjenje je Flea koji je time otvoreno kazao da su on, Josh i Chad Smith svirali uz svoju prethodno snimljenu matricu.

Flea je također dodao kako RHCP nisu nastupali uz matricu još od 80-ih godina prošlog stoljeća kad su izveli jednu pjesmu na britanskom TV showu “Top of The Pops”, ali je i tada gledateljima dao do znanja da je u pitanju playback jer je svirao svoj bas cipelom.

Naveo je kako postoji velika razlika imeđu koncerata Red Hot Chili Peppersa i ovakve vrste nastupa kakav je bio na Super Bowlu i objasnio zašto nisu htjeli fingirali da su im gitare ukopčane: “Nismo htjeli glumiti da uistinu sve to sviramo uživo u tom trenutku. Mislim, snimili jesmo, ali vjerujem da je ljude vise zanimala naša energija na pozornici nego to jesmo li ukopčani.”

Pismo je završio zahvalom NFL-u i Bruni Marsu i rečenicom: “Da se kojim slučajem nađem u istoj situaciji, učinio bih to opet.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X