Florence + The Machine objavili su svoj četvrti studijski album, ‘High As Hope’

O albumu Florence Welch kaže: ‘Album je čisti izraz osobe koja sam trenutno, kao iskrena umjetnica. Jednostavno se sama sobom osjećam puno ugodnije.’

  • 22
    Shares
Florence + The Machine  cover albuma ‘High As Hope’

Podsjećamo, album je već najavljen s tri singla –  “Sky Full Of Song”, “Hunger” i “Big Good”, s tim da su pjesme “Patricia” i “High As Hope”, također s novog albuma, izvedene tijekom nedavnog nastupa u Halifaxu.

Kako sama prizaje na novom je materijalu počela raditi odmah po završetku “How Big, How Blue, How Beautiful” turneje u svom studiju u Peckhamu, u južnom Londonu, zajedno sa dugogodišnjim suradnikom Brettom Shawom.

“Taj studio nije najskuplji i najbolji studio na svijetu, ali mi dopušta da radim pjesme na svoj način – u studiju smo samo moj inženjer i ja, i imamo potpunu kreativnu slobodu eksperimentiranja s intrumentima i zvukovima, što i jest moj autorski potpis; bez zadrške mogu lupati po zidovima, loše svirati klavir i biti svoja”, priznaje Welch.

Florence Welch (izvor: Universal Music)

U intervjuu za NPR Welch je detektirala i motivaciju iza novog studijskog izdanja “Ovaj se album drugačije odnosi prema ljubavi od mojih prethodnih albuma. Da, pjesme su o ljubavi, ali drugačijoj – onoj prema obitelji, prema mjestu gdje sam odrasla…, a kad poslušate pjesme, jasno će vam biti kako se i sama drugačije odnosim prema ljubavi. Ako ste poslušali “How Big, How Blue, How Beautiful” jasno vam je da je moje iskustvo ljubavi zapravo potpuno uništenje” objašnjava i zaključuje “Ovaj put sam malo drugačije pristupila toj temi. Iako sam doživjela prekid i slomljeno srce, teme kaosa te takvog ljubavnog gubitka mi jednostavno nisu bile interesantne za vrijeme rada na ovom albumu.”

Za Florence + The Machine ovo je četvrto studijsko izdanje, a uz Kamasia Washingtona, u radu na pjesmama sudjelovali su i Sampha, Jamie XX, Kelsey Lu i Tobias Jesso Jr. Objavu izdanja prati i velika svjetska turneja – nakon nekoliko ljetnih festivalskih nastupa, u rujnu i listopadu će započeti sjevernoamerički dio “High As Hope” turneje, nakon čega, tijekom studenog, slijede nastupi u Velikoj Britaniji i Irskoj. Početak sljedeće godine rezerviran je za Australiju i Novi Zeland, dok je, za sada, za ožujak potvrđena tek nekolicina europskih datuma.

Popis pjesama na albumu “High As Hope:

“June”

“Hunger”

“South London Forever”

“Big Good”

“Sky Full Of Song”

“Grace”

“Patricia”

“100 Years”

“The End Of Love”

“No Choir”

  • 22
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X