Francuski Hellfest otkazao ovogodišnji festival: ‘Ne želimo kriviti vladu’

‘Prošlo je godinu dana od izbijanja epidemije i čini se da je malo učinjeno za povratak u normalan život’, poručuju iz direkcije festivala.

Hellfest 2021. otkazan

Francuski festival Hellfest otkazao je svoje izdanje za 2021. godinu, upozoravajući na još jedno “mrtvo ljeto” za festivale i kulturu. Hard rock festival trebao se održati tijekom vikenda od 18. do 20. lipnja u Clissonu na zapadu Francuske.

U petak 19. veljače festival je objavio izjavu kojom je potvrdio otkazivanje, pišući: „Hellbangersi, nadali smo se najboljem, ali najgore dolazi. Neizvjesnosti oko zdravstvene situacije i najnoviji vladini propisi tjeraju nas da otkažemo izdanje Hellfesta sljedećeg lipnja. Zahvaljujući vašoj potpori zadnjih nekoliko tjedana, i javno mnijenje i mediji upozoreni su na kritičnu situaciju u našoj industriji (kao i mnogi drugi). Vlada je brzo reagirala i organizirala sastanke s članovima Ministarstva kulture i drugih francuskih festivala kako bi objasnila situaciju i zatražila odgovore u vezi s organizacijom ljetnih festivala. Na „završnom “sastanku u četvrtak, 18. veljače, donesena je odluka.  Ljetni festivali bit će dopušteni pod drastičnim uvjetima: 5.000 ljudi koji sjede i socijalno distanciranje. Ti zahtjevi onemogućuju organizaciju našeg festivala u 2021. godini i prisiljavaju nas da još jednom odgodimo obljetničko izdanje.”

Dodajući da “ne žele kriviti vladu”, iz festivala su kazali: “Svjesni smo da zdravstvena situacija zahtijeva da svi budu oprezni. Međutim, ove mjere su manje-više iste kao i prošle godine, što je rezultiralo ‘mrtvim ljetom’ za festivale i kulturu općenito. Prošlo je godinu dana od izbijanja epidemije i čini se da je malo učinjeno za povratak u ‘normalan život’ unatoč većem poznavanju bolesti, cijepljenja, testova … Tražili smo odgovore, imali smo ih… Očito ne možemo biti sretni zbog tih ograničenja, što je protivno rock’n’roll iskustvu koje želimo ponuditi našim posjetiteljima festivala. Festival bi trebao biti mjesto slobode, gdje se društvene interakcije i duh slavi, a ne žrtvuju. ”

Iz direkcije Festivala su još dodali da bi ideje o festivala uz socijalno distanciranje i smanjeni kapacitet bile “u suprotnosti sa samim DNK-om festivala”, dodajući da “posjetiteljima festivala duguju dosljednost u projektu koji im žele ponuditi i za koji oni žele pristati platiti visoku cijenu”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X