Frank Turner novom pjesmom najavljuje album posvećen ženama

Naslova ‘No Man’s Land’, album stiže već 16. kolovoza, a prvi singl je ‘Sister Rosetta’.

Frank Turner (Foto: Universal Music)

Novi studijski album Frank Turner kreirao je u suradnji s nagrađivanom producenticom Catherine Marks te pratećim bendom kojeg čine isključivo glazbenice. Kako i sam kaže, kroz nove pjesme želio je ispričati fascinantne priče žena čiji su nevjerojatni životi prečesto bili zanemareni zbog činjenice da su – žene! „Ove priče već su trebale biti ispričane. I pretpostavljam – da su bile muškarci, njihove priče bi već bile poznate svima!“, kratko je komentirao Turner.

Album donosi ukupno 13 pjesama, a svaka pjesma predstavlja po jednu priču inspirativnih žena, različitih povijesnih i geografskih obilježja. Tako je „The Hymn of Kassiani“ priča o bizantskoj princezi Kassiani, „The Lioness“ je posveta egipatskoj feministkinji i aktivistici Hudi Sha’arawi, dok je „Rescue Annie“ posvećena nepoznatoj mladoj ženi koja je 1880-ih pronađena utopljena u rijeci Seine u Parizu, a kasnije je maska njenog lica postala Resusci Anne, prva medicinska lutka za prvu pomoć. Uz to, album sadrži vjerojatno i najiskreniju pjesmu Turnerove dosadašnje karijere – „Rosemary Jane“ posveta je njegovoj majci, kojom odaje počast njezinoj snazi i odlučnosti kroz teško razdoblje njegovog djetinjstva.

„Ovaj album spaja moje dvije velike strasti – povijest i pisanje pjesama. Do sada sam te aktivnosti odvajao, no s ovim albumom se dogodila prilika da ih spojim!“ otkriva Frank Turner i iskrenim komentarom zaključuje „Ne želim zvučati kao da solim pamet, no volio bih da većina piše pjesme posvećene svim ovim fenomenalnim ženama. Ali to trenutno nitko ne radi! Zbog toga na ovaj način želim podijeliti te izvanredne priče.“

Frank Turner ‘No Man’s Land’

Kao prvi singl s albuma predstavljena je pjesma „Sister Rosetta“, koja donosi priču o Rosetti Tharpe, jednoj od najvažnijih i najutjecajnijih glazbenica američke povijesti! Interesantno je kako su za pjesmu iskorišteni i dijelovi snimaka Rosettinih gitarskih dionica. Pjesmu je u akustičnoj verziji uživo predstavio na nedavno održanom Glastonbury Festivalu, tijekom nastupa iznenađenja na BBC Music Introducing pozornici.

Uz najavu novog albuma, radišni Frank Turner predstavio je i istoimeni podcast serijal, kroz koji će uz posebne goste – povjesničare i stručnjake, predstaviti priče svih žena koje su inspirirale albuma, a pri završetku svake epizode bit će predstavljena akustična verzija jedne pjesme s albuma. Podcast serijal „No Man’s Land“ ima 13 epizoda, prva je emitirana 3. srpnja, a hrvatski fanovi podcast mogu slušati putem svojih regularnih podcast app-ova.

„No Man’s Land“ – popis pjesama:

1. Jinny Bingham’s Ghost
2. Sister Rosetta
3. I Believed You, William Blake
4. Nica
5. A Perfect Wife
6. Silent Key
7. Eye of the Day
8. The Death of Dora Hand
9. The Graveyard of the Outcast Dead
10. The Lioness
11. The Hymn of Kassiani
12. Rescue Annie
13. Rosemary Jane

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X