Franz Kafka Ensemble pokreće crowdfunding kampanju za objavu prvog albuma

Grupa Franz Kafka Ensemble ovu subotu kreće u Indiegogo kampanju prikupljanja sredstava za objavljivanje prvog albuma na vinilu i CD-u.

Franz Kafka Ensemble (Foto: Franz Kafka Ensemble/Facebook)
Franz Kafka Ensemble (Foto: Franz Kafka Ensemble/Facebook)

Franz Kafka Ensemble nastupa u četvrtak 12. listopada u Saxu, svega dva dana prije početka kampanje za prikupljanje sredstava za objavu prvijenca na vinilu i CD-u. u Saxu.

“Friško smo iz studija i upucani. Koncert je ujedno najava za Indiegogo crowdfunding kampanju kojom prikupljamo sredstva za objavljivanje našeg prvog albuma koji izlazi krajem godine. Kampanja starta krajem tjedna a najavit ćemo je i na koncertu. Dodjite i podržite nas”, poručuju iz ansambla povodom koncerta i predstojeće kampanje.

Instrumentalni bend Franz Kafka Ensemble okupljen je oko grupe glazbenika sa zagrebačke nezavisne scene koji sviraju ili su svirali u bendovima kao što su Peach pit, Cul-De-Sac, Haustor, Porto Morto, Brujači i mnogi drugi. Glazba Franz Kafka Ensemble nije žanrovski ograničena pa se u njihovom zvuku mogu čuti zvuci afričkog kontinenta, slobodnih jazz improvizacija, matematički strukturirane rock glazbe, minimalizma, filmova francuskog novog vala i mnogi drugi. Sam kolektiv postoji 4 godine, ali su njegovi članovi surađivali na zajedničkim projektima decenijama, tako da se dobro poznaju i prepuštaju se stvaranju uzbudljive i nove glazbe bez zadrške. Od zapaženijih nastupa može se izdvojiti onaj s Vlatko Stefanovski triom 2016. na zatvaranju Prilep Jazz Festivala, a sam ansambl također je aktivan i u stvaranju prateće glazbe za filmove, predstave i umjetničke performanse.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X