Frontmen grupe Mel Camino objavio knjigu ‘Frik iz kvarta’

Zlatko Majsec uistinu je zanimljiv i svestran mladić; pjeva, svira gitaru, piše glazbu i tekstove, objavljuje kolumne, snima one take spotove unatrag, održava koncerte po zagrebačkim zatvorima, bavi se slam poezijom, a naučio je voziti bicikl bez ruku s nevjerojatnih dvadeset i devet godina. Uz sve to, objavio je i knjigu ‘Frik iz kvarta’ koja se, po cijeni od 35 kuna, može kupiti u zagrebačkoj knjižari Rockmark.

Zlatko Majsec 'Frik iz kvarta'
Zlatko Majsec ‘Frik iz kvarta’

“Frik iz kvarta” prva je knjiga Zlatka Majseca u kojoj je sakupio svoje više no zabavne kratke priče, pjesme i eseje koje u zadnjih dvije godine piše za web portal Kronike VG, a u sklopu istoimene kolumne koja izlazi jednom tjedno.

“Zlatkovo pisanje je neka vrsta čarobnog štapića kojim pisac od običnih događaja i običnih, a nekad i tragičnih ljudskih sudbina, stvara neobične priče, pune humora, iracionalnosti, koja je ipak vješto kontrolirana… Pisac govori i o svojim književnim nastupima, i to samokritički, bez uljepšavanja, a neki zapisi su nastali “on the road”, i baš odgovaraju rokerskom credu: seks, alkohol i bunt se ne izbjegavaju, o tome se piše, raspravlja, jer, kako ističe „alkohol i kavane vjerovatno nisu najzdraviji stil života, ali znaju biti okidač za brojne zabavne, opuštajuće i poučne trenutke, filozofske rasprave, ugodna ćalulanja, kuženja svijeta, lucidan humor, upoznavanje novih ljudi, uspješna i manje uspješna zavođenja, slatko oslobađanje plesnih pokreta…”. Upravo sve to i jesu teme ovih zanimljivih priča, koje zaista postaju pomalo iščašena kronika jednog grada. Majsec želi kroz svoje priče slaviti jedan drugačiji pogled na život, koji nije tek potrošački, istražuje opća i vlastita pravila, pripadanje i nepripadanje društvu. Na kraju, u tim filozofično-aktivističkim pričama pojavljuje se kao glavni lik zapravo Grad, koji živi i diše,” napisala je Darija Žilić.

Knjigu je objavio Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X