Gazorpazorp video spotom ‘El Matador’ najavljuju album za Moonlee Records

Monlee Records predstavlja najmlađeg člana svoje familije – nadobudne gitarske vragolane Gazorpazorp iz Beograda.

Gazorpazorp (Foto: promo)

Videospotom za singl “El Matador” najavljuje se izlazak novog albuma za slovenskog izdavača Moonlee Records u rujnu 2020. godine.

Sinematski video u režiji Ilije Nikitovića, koji prikazuje vatreni boksački duel, u sjećanje donosi slike ringova, krošea i krvavih lica iz kultnih boksačkih filmskih klasika, kao što su “Raging Bull”, “Rock” i “Million Dollar Bab”. Udarno, nemilosrdno i neukroćeno uz puno preokreta – slično kao sama glazba grupe Gazorpazorp.

Tko su Gazorpazorp? Predstavnici novog vala nabrijanih srpskih bendova, koji polako preuzimaju štafetu iz ruka starije generacije gitarskih bendova regije. U travnju 2018. su izdali debitantski EP jednostavnog naziva “EP #1” s energičnim pjesmama, prepunim distorzije i hrapavih vokala. Mladi kvartet u svom neuhvatljivom glazbenom izričaju spaja udarnu snagu noise rocka, igrivost post-punka i eksperimentalnost psihedeličkog rocka, kombinirajući tako anglo-američku kao i regionalnu glazbenu tradiciju. Sa svojom savremenom rock estetikom Gazorpazorp se postavljaju rame uz rame sa aktualnim bendovima poput Squid, Black Midi, Oh Sees, Show Me The Body i Tropical Fuck Storm.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X