Gérard Depardieu pod istragom zbog optužbe za silovanje

Francuski glumac Gérard Depardieu službeno je pod istragom zbog optužbi da je prije tri godine u svom domu silovao glumicu koja je tada imala 22 godine.

Gérard Depardieu (Foto: Wikipedia)

Žrtva čija se identitet štiti od javnosti optužuje poznatog francuskog glumca da ju je u kolovozu 2018. napao i silovao u Parizu.

Njegov odvjetnik rekao je francuskoj novinskoj agenciji AFP da gospodin Depardieu “potpuno osporava” optužbu, i da istraga nije trebala biti objavljena u javnosti.

Svijet umjetnosti u Francuskoj potresao je niz optužbi za seksualno zlostavljanje protiv javnih osoba među kojima je i 73-godišnji Gérard Depardieu, inače jedan je od najpoznatijih glumaca u zemlji, ali i neosporno francuski glumac s međunarodnom slavom.

Početna istraga o navodima za silovanje prekinuta je 2019. godine zbog nedostatak dokaza, ali je ponovno otvorena prošlog ljeta. Tužitelji su Gerarda Depardieua službeno sproveli pod istragu u prosincu 2020. godine. Glumac je trenutno na slobodi, ali je pod sudskim nadzorom.

Odvjetnica Elodie Tuaillon-Hibon koja zastupa žrtvu u slučaju rekla je za AFP da se nada kako će se privatnost njezine klijentice poštovati kako se slučaj bude odvijao.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X