Glastonburyiju odobrena dozvola za ograničeni koncert ‘Equinox’ do 50.000 ljudi

Glastonburyju je ove godine dodijeljena licenca za održavanje glazbenog događaja uživo na njihovom festivalskom prostoru s publikom, što otvara put potencijalnom dodatno popuštanju pandemijskih mjera u rujnu na teritoriju Velike Britanije.

Glastonbury (Foto: Wikipedia)

Iako je uobičajeni glasoviti petodnevni Festival na Worthy Farmi otkazan već drugu godinu za redom u siječnju iz zabrinutosti zbog koronavirusa, organizatori Glastonburyja naknadno su podnijeli zahtjev za dozvolu Vijeću okruga Mendip za dvodnevni rujanski koncertni događaj kapaciteta do 50.000 posjetitelja naziva “Equinox (ravnodnevnica, eng. pr.).

Kako izvještava Somerset County Gazette , pododbor za licenciranje Vijeća sada je odobrio takvu licencu – iako s popisom od preko 50 uvjeta.

To uključuje dogovor da se svi glazbeni nastupi uživo moraju održavati na Pyramid pozornici, dok će maksimalni kapacitet od 49.999 ljudi (uključujući osoblje, izvođače i timove) biti dopušten na licu mjesta, a kampiranje neće biti dopušteno.

Vijećnik Sam Phripp, koji je predsjednik vijeća za licenciranje, rekao je: „Kad god se razmatra zahtjev za dozvolu, okrug Mendip s pravom procjenjuje utjecaj događaja na lokalno stanovništvo i nastoji pronaći pristojnu ravnotežu. S obzirom na to da je Glastonbury Festival Events Limited zatražio dozvolu za koncert u rujnu, znamo za zabrinutost stanovnika, a ta se zabrinutost ogleda u više od 50 uvjeta koji su dodani ovoj licenci. Vjerujemo da su to razumne mjere i podudaraju se s opaženim rizikom događaja.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X