Goat Girl ima novi singl ‘Words fell out’

Londonski trio Goat Girl objavljuju ‘words fell out’, treći i posljednji singl sa svog novog albuma ‘Below The Waste’ koji je objavljen 7. lipnja za Rough Trade Records.

Goat Girl (Foto: Holly Whitaker)

Pjesma je popraćena intimnim crno-bijelim videom s bendom. Režirala ga je i snimila sestra pjevačice i gitaristice Lottie Pendlebury, Molly Ann Pendlebury, dok je koreografiju radila njezina majka Lauren Potter.

“Words fell out” je duboko osobna pjesma. Lottie je napisala tekst dok je gledala kako se bubnjar Rosy Jones bori s ovisnošću. “Pjesma govori o bespomoćnosti koju su osjećali naši prijatelji dok smo pokušavali njegovati Rosy, o vremenu za koje mi je bilo jako teško pronaći riječi. Napisala sam to da razvrstam emocije koje su potisnute u stranu usred posla s krizom. Uvodna rečenica ‘Želim samo najbolje za tebe’ središnja je tema, ne samo pjesme nego i našeg prijateljstva”, objašnjava Lottie.

”Below The Waste” koproducirali su bend i John Spud Murphy (Lankum & black midi). Napredujući od njihovog tjeskobnog istoimenog prvijenca (2018.), u eskapistički svijet drugog LP-a “On All Fours” (2021.), londonski trio ušao je u svoju najsamouvjereniju eru. Njihov pristup prema ”Below The Waste” je samouvjeren i zreo, zadržavajući razigran osjećaj znatiželje i čuđenja. Oni bez napora pletu između različitih elemenata ekspanzivnog noise-rocka, delikatnog folk eksperimentiranja i zadovoljavajućeg synth-popa; njihovu jedinstvenu kombinaciju stilova i neortodoksnih metoda snimanja svjedočanstvo novog suradničkog stila produkcije.

Treći singl s ploče, “Words fall out” prati ranije pjesme “Motorway” i “Ride around”. Kroz “Motorway” se bend udružio sa svjetski poznatom koreografkinjom Holly Blakey, poznatom po radu s Florence i Machine, Harry Stylesom i Rosaliom. Hipnotički video sadržavao je arhivske komade Vivienne Westwood, stilizirane od strane Matthew Josephs, poznat po svom radu s FKA Twigs. Goat Girl će ovaj tjedan krenuti na UK Outstore turneju, nakon čega slijede novi nastupi u Europi i Velikoj Britaniji ove jeseni.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X