‘Grandpa Guru’ u službenoj selekciji 50. Seattle International Film Festivala

Dokumentarni film ‘Grandpa Guru’, redatelja Silvia Mirošničenka, službeno je odabran za sudjelovanje na 50. jubilarnom Seattle International Film Festivalu koji će se održati od 9. do 19. svibnja u Seattleu u Sjedinjenim Američkim Državama.

‘Grandpa Guru’ (foto: Press)

“Grandpa Guru” je portretni dokumentarac koji eklektičnim stilom prikazuje kontinuitet rada benda Kultur Shock, s posebnim naglaskom na zanimljiv život, glazbu i umjetnost njihova pjevača i frontmena Srđana Gine Jevđevića.

U filmu pratimo Ginino duhovno putovanje u potrazi za vlastitim identitetom i mjestom u svijetu, nakon izlaska iz sarajevskog ratnog okruženja i dolaska u Seattle, gdje je upoznao Krista Novoselica iz grupe Nirvana i Jellu Biafru iz benda Dead Kennedys koji ga potiču da se nastavi baviti glazbom.
Ovo je priča o transformacijama jedne osobe u teškim vremenima, bijegu na kraj svijeta i demonu koji ga prati.

„Nakon premijere na ZagrebDoxu „Grandpa Guru“ nastavlja svoj filmski put i iznimno smo sretni da imamo čast sudjelovati na prestižnom međunarodnom filmskom festivalu u Seattle i prikazati naš film u gradu koji predstavlja simbol alternativne glazbe i slobodne umjetnosti u SAD-u“, rekao je producent i scenarist Sanjin Hasanefendić.

Redatelj i scenarist Silvio Mirošničenko te producent i scenarist Sanjin Hasanefendić donose ovu emotivnu osobnu dokumentarnu priču u produkciji Udruge za razvoj kulture “Točka kulture” i uz koprodukciju sa sarajevskim Udruženjem “SCENA”.

Dokumentarni film „Grandpa Guru“ podržan je za razvoj projekta i proizvodnju od strane Hrvatskog audiovizualnog centra – HAVC.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X