Grinded Grin i Nina Kraljić najavili deseti album novim singlom

Koprivnički eksperimentalni rock kolektiv Aleksandra Vrhovca novi album ‘Fledge’ objavit će 13. listopada.

Grinded Grin (foto: Press)

Izašla je nova pjesma/video “Aperture” koprivničkog rock kolektiva Grinded Grin na kojem je gošća i Nina Kraljić.

Pjesma je najavni singl s albuma “Fledge” koji izlazi 13. listopada. Glazbeni stil pjesme je prog/psy rock sa etno vokalom Nine Kraljić. Snimana je kroz 2021. i 2022. godinu u nekoliko okupljanja. Album, a i pjesma je zamišljena kao dupli kvartet; dva bubnja, dvije bass gitare, gitara, saksofon i na to sve etno vokal te virtuoz Leo Beslać kroz nekoliko slojeva na synthu. Vrhovec je odradio produkciju i mix, a master Nathan Reiner. Ova pjesma je najava desetog albuma.

Grinded Grin je Koprivnički eksperimentalni rock kolektiv kojem se članovi mijenjaju ovisno o viziji pojedinog album. Kroz improvizaciju posežu u post rock, te nerijetko kroz metal u free jazz. Grinded Grin je osnovao Aleksandar Vrhovec 2005. godine, a nakon hibernacije od 13 godina, reanimiran je i oblikovan kroz nekolko formi. Album “Reset” iz 2018. napisan je za vrhunske svijetske jazz glazbenike, a 2020. su se oformili kao koprivnički kolektiv.

Godine 2021. su pokrenuli seriju od 5 albuma (“Terra”, “Paramnesia”, “Biota”, “Talk” i “Orison”). Za Vrhovca tada je ideja bila okupiti najpogodnije lokalne glazbenike, za bilo koji scenarij improvizacije. Koncept snimke je bio zabilježiti feeling iz prostorije u kojoj svi sviraju skupa, te se nadovezuju jedan na drugog u zadanom trenutku, bez verbalnog dogovora. Vrhovec je svirao naizmjence gitaru i synth, dok je ostatak ekipe bio; Igor Vidaković na bubnjevima, Leonardo Ivačić i Karlo Cmrk na bass gitari; Petar Unger na saksofonu, flauti i vokalu, te Vedran Momčilović na saksofonu. 2021. izlazi album “Immersed” koji je snimljen kao trio: Karlo Cmrk na basu, Igor Vidaković na bubnjevima te Vrhovec na klavijaturama.

Iste godine kreće snimanje posljednjeg albuma “Fledge” koji izlazi 13. listopada, a ima pomak u produkciji te je okrenut više na prog rock i mantra rifove.

Ekipa koja je snimila pjesmu “Aperture”:

Nina Kraljić – Vokal
Vedran Momčilović – Sax
Leonardo Ivačić – Bass
Karlo Cmrk – Bass
Relja Kekez – Bubanj
Igor Vidaković – Perkusije
Leo Beslać – Synth
Aleksandar Vrhovec – Gitara

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X