Grinded Grin ima novi album ‘Charlatan’

Album je snimljen uz pomoć vrhunskih inozemnih glazbenika.

Grinded Grin “Charlatan”

Koprivnički rock kolektiv Grinded Grin objavio je svoj jedanaesti album “Charlatan”.

Grinded Grin je eksperimentalni rock kolektiv kojem se članovi mijenjaju ovisno o viziji pojedinog albuma. Kroz improvizaciju posežu u post rock, te nerijetko kroz metal u free jazz. Bend je osnovao Aleksandar Vrhovec 2005. godine, a nakon hibernacije od 13 godina, reanimiran je i oblikovan kroz nekoliko formi. Album “Reset” iz 2018. napisan je za vrhunske svjetske jazz glazbenike, a 2020. su se oformili kao koprivnički kolektiv.

Nakon izlaska albuma “Fledge” 2023. Vrhovec je ponovno rasformirao Grinded Grin te je ovog puta napravio konceptualni album koji prati karijeru jednog šarlatana. Album “Charlatan” je priča u 7 pjesama koja vodi od spoznaje za šarlatanstvo, pokušavanja trikova, usavršavanja istih te razotkrivanja mreže prevara i povlačenje.

Album je snimljen uz pomoć vrhunskih inozemnih glazbenika: semplovi bubnja Linda-Philomene Tsoungui (The Mars Volta), Josué García na trubi, Michele Fortunato na didgiridoou. Artur Lenivenko ponovno je na synthu, Javier Morales na mongolskim vokalima i instrumentu morin khuu, te Sebastian Lopez na saksu. Od domaćih glazbenika Vedran Momčilović je ponovo na saksu, a premijerno u Grinu nastupa Marin Mitić (Mycena) na gitari i basu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X