Grupa F5 predstavlja se singlom ‘Listen To’

Pjesma ‘Listen To’ ujedno najavljuje i kompilaciju ‘muzika360.com’ na kojoj su sve pjesme dostupne su kao besplatan download kako bi novi i ‘drugačiji’ izvođači lakše došli do svoje publike.

F5

F5 je bend koji povezuje energični zvuk s istančanim osjećajem za detalje, funky grooveom, hipnotičkom atmosferom i visokim izvođačkim standardima, a nedavno su postali dio Dallas Records obitelji. Članovi grupe F5 su Nikolina Kovačević (vokal), Robert Nappholz (klavijature), Mirko Kolovrat (gitara), Jakov Kolega (bas) i Filip Hrelja (bubnjevi).

F5 upravo u Studiju Debelji privodi kraju snimanje albuma. Tekstove za većinu pjesama s nadolazećeg albuma grupe F5 napisala je nekadašnja pjevačica grupe, Ione Linné Montesdeoca, nekoliko ih je napisala Nikolina Kovačević, dok glazbu potpisuje F5.

Najviše je tekstova na engleskome jeziku, ali pjevaju i na hrvatskom i na španjolskom.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=M7avnqEQWHQ[/youtube]

Producent albuma F5 i član benda, Robert Nappholz, dobitnik je diskografske nagrade Porin za produkciju albuma alternativne glazbe (Idu Bugari grupe Kawasaki 3p) 2010. godine. Pjevačica Nikolina Kovačević, pak, zasigurno je jedna od najvećih talenata koja se pojavila u showu ‘Hrvatska traži zvijezdu’, a posebnu je pozornost osvojila izvanrednom energijom i originalnim interpretacijama standarada, po kojima je mnoge asocirala na novu Amy Winehouse.

Tijekom proteklih godina bend je redovito hvaljen zbog snažnih i uvjerljivih nastupa uživo, a osvježena postava se sada priprema za koncertnu promociju novog albuma, koja će započeti uskoro.

Bend se publici odlučio predstaviti u sklopu kompilacije Muzika360, koja se može besplatno preuzeti na stranici www.muzika360.com.

”Za novi, neafirmirani band kao što smo mi (F5), free download postaje jedan od glavnih dostupnih promotivnih alata kojim možemo doprijeti do šireg auditorija i upoznati ga sa svojim novim pjesmama. Lijep je osjećaj kada možeš besplatno podijeliti svoje nove uratke sa slušateljima i onima koji bi to eventualno mogli postati. Uživajte u kompilaciji Muzike 360 i vidimo se na koncertima!” – Robert Nappholz (kompozitor i klavijaturist F5)

“Mislim da je free download izvrstan način kako staviti u prvi plan upravo glazbu, odnosno proizvod i esenciju samih glazbenika koji se time puno iskrenije povezuju sa publikom, omogućuje se puno veća dostupnost informacijama, širenje vlastitoga znanja i spoznaje o glazbi i glazbenoj sceni.” – Nikolina Kovačević (pjevačica i autorica F5)

S nove glazbene plaftorme www.muzika360.com u sljedeća 2 tjedna moguće je preuzeti kompilaciju sa osam izvanrednih snimaka nedovoljno poznatih izvođača/projekata, koji su svojevoljno dali po jednu svoju snimku te omogućili svima da dijele, umnažavaju, slušaju i uživaju u glazbi, budući da je danas novim, nepoznatim i „drugačijim“ projektima jako teško doći uopće do potencijalnih slušatelja.

Na kompilaciji se, osim benda F5, nalaze snimke svjetske kvalitete, a dapače, neki od tih izvođača uživaju i sasvim respektabilne međunarodne karijere – no nažalost, i dalje su posve nepoznati u vlastitoj zemlji – projekt Funky Destination, projekt Partito Jesus Comunista, duo Atmospheric, Elma, Matej Meštrović, Che Guerra, Krešo Kaštelan i drugi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X