Grupa Nellcote objavila album ‘Disturbance in a Quiet Summer Night’

U zvukovnom smislu, album predstavlja svojevrsni odmak benda od prošlosti, no tematski se na prošlost oslanja.

Nellcote ‘Disturbance in a Quiet Summer Night’

Dok se u hvaljenom EP-u “Surrender” (2017.) Vinko Ergotić kao autor predstavio intimnijim, akustičnijim zvukom i, u skladu s nazivom albuma, u potpunosti ogolio pred publikom i kritikom, uz potporu pune bendovske postave snima glasniji, drskiji, dinamičniji album, s više psihodeličnih elemenata. Autor se sada spreman suočiti s prošlošću – obračunava se s lošim snovima, otrovnim odnosima i nezdravom okolinom, a snažniji, energičniji zvuk benda pomaže u izbacivanju svega toga iz sebe i daleko od sebe.

Album “Disturbance in a Quiet Summer Night” snimila je prošla postava benda, s Damirom Trputcem na bubnjevima i Lovrom Boljatom na gitari. Sniman je, miksan i produciran pod budnom paskom Luke Grubišića – Čabe (Soundbrick Studio), dok je mastering prepušten Britancu Barryju Gardneru. Naslovnicu albuma krasi rad mlade umjetnice Luise Pascu.

Zagrebački kvartet Nellcote djeluje od 2010. godine. Glazba koju stvaraju možemo smjestiti na među alternative, indieja i bluesa. Osim osnivača i glavnog autora Vinka Ergotića (vokal i gitara), te Lane Filipin (bas, back vokali), odnedavno postavu čine i Igor Ivešić (Kill In Manjaro) na gitari te Filip Barac (And The Kid) na bubnjevima.

>> Poslušajte: Nellcote “Disturbance in a Quiet Summer Night”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X