Grupa Trokut objavila EP ‘Rotate, Align’ digitalno i na audiokaseti

Koketirajući sa suvremenim glazbenim pravcima koji se očituju u danas objavljenom EP-ju ‘Rotate, Align’ bend Trokut najavljuje novu fuziju žanrova i stilova.

Trokut (Foto: Marina Uzelac)

Zakret i poravnanje, kako sam naslov sugerira, slijedi nakon prošlogodišnje transformacije kada u postavu dolazi klavijaturistica i vokalistica Ana Čop. Pjevačica je dio nove epohe benda nakon što se pokazala jednim od najsjajnijih dijelova prvijenca “Shapeless”, gdje se pojavila kao gošća na pjesmi “Porzellan”. Kemija s Jakom Arhom (saksofon, elektronika), Hrvojem Kraljem (električni bas), Jerkom Jurinom (bubanj) i Lukom Čapetom (električna gitara) prelila se u novo izdanje kojim nagovješćuju novi svježi zvuk.

Bend pod hrvatskom izdavačkom kućom Rika Muzika smještenoj na londonskoj adresi prigrljuje ljepotu vokala u troslojnoj suvremenoj jazz poslastici u kojoj svaki od članova pronalazi svoj trenutak instrumentalnog bljeska. Trokut vozi sonični slalom kroz teme životne dezorijentacije (“Temptation”), pronalaska nadahnuća i motivacije u mladenačkim sanjarenjima (“Boi”) do preispitivanja granica ljubavi (“Waiting Hours”).

Trokut ‘Rotate, Align’

Svoje će fizičko izdanje poprimiti u obliku audiokasete u ograničenoj nakladi, dostupne direktno od benda na njihovim društvenim mrežama i koncertnim nastupima. Trokut nostalgičnim, ali i ponovno sve popularnijim formatom svojoj publici njome želi dati prisniji i intimniji komadić bujajućeg zvučnog vala koji je pomeo i kritiku i publiku po objavi prvijenca. Za vizualno oblikovanje albuma zaslužan je Sven Sorić.

Novim izdanjem najavljuju i turneju Njemačkom (26.2. Berlin, 1.3. Kamp-Lintfort, 2.3 Duisburg, 3.3. Chemnitz, 4.3. Weimar) gdje će predstaviti novu postavu, zvuk i ruho. Turneja je zakazana nakon zapaženih nastupa na 62. Jazz festivalu Ljubljana, MENT-u i 31. Muzičkom Biennaleu Zagreb u godini kada su bili jedno od rijetkih koncertnih imena u sezoni utišavanja društvene aktivnosti, kao i glazbe.

EP “Rotate, Align” dostupan je od danas na Bandcampu i od sutra, 11. veljače, na svim streaming platformama.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X