Guitar Wolf u Vintage Industrialu – Domo arigato Wolf-san!

Sad kad sam ispucala 50% fundusa svog japanskog rječnika, možemo dalje ozbiljno. U originalu nazvani ギターウルフ, japanski eksperimentalni garage rock prodrmao je nedjeljnu večer u Vintage Industrialu.

Guitar Wolf u Vintage Industrialu (Foto: Roberto Pavić)

S potpuno razumljivim mini-zakašnjenjem u odnosu na najavljenu satnicu, oko 22 sata, tri Japanca u kožnjacima udruženi pod imenom Guitar Wolf (ギターウルフ) popeli su se na stejdž poznatog zagrebačkog kluba. Prvi “instrumenti” koje su imali bile su čaše piva, koje su iskapili i uhvatili se gitare, basa i bubnja. Pomalo raštimani od prve do zadnje stvari, dodali su svom žestokom zvuku malo amaterizma koji se ne očekuje od benda koji je osnovan 1987. i tako zvučali još garažnije.

Bubnjar Tōru a.k.a. Drum Wolf već je na drugoj pjesmi skinuo svoj kožnjak i skoro bez prestanka idućih sat vremena šibao brze rockabilly ritmove. Basist Gotz a.k.a. Bass Wolf negdje na pola koncerta je uzeo gitaru, a gitarist po kojem se bend zove te koji je osnivač i jedini stalni član benda Seiji a.k.a. Guitar Wolf cijelo vrijeme obraćao se publici na japanskom i na krnjem engleskom, od kojeg je japanski bio razumljiviji. Od engleskog, razgovjetno se čulo samo Croatia, ali i to je bilo sasvim dovoljno da izazove oduševljenje u publici.

Guitar Wolf u Vintage Industrialu (Foto: Roberto Pavić)

Za razliku od prošle “male” svirke s drugog kraja svijeta kad su svirali australski Clowns, Vintage Industrial je u nedjelju bio poprilično dobro popunjen, što ne iznenađuje ako znamo da je Guitar Wolf u Zagrebu rado i često viđen gost (ovo im je bila treća svirka) pa je stigao izgraditi svoju fanovsku bazu, koja će naći vremena i kuna da ih vidi i u nedjelju navečer i sudjeluje u koncertu koji više izgleda kao performans ili intermedijalna kazališna predstava.

Spomenula sam maloprije da su bili raštimani, ali to nije dovoljno velika riječ da pokrije dojam pa ću dodati da sam prvih par stvari mislila da uopće nemaju bas, iako sam basista vidjela na svoje oči. Ako ste mislili da tu noćna mora tonca prestaje, Guitar Wolf je negdje na polovici koncerta izvukao dobrovoljca iz publike i dao u mu svoju gitaru da je još malo raštima, a on sam je sišao u publiku i pjevao iz šutke, odnosno valjao se po stejdžu i “pomagao” dobrovoljcu da svira. I basist je prije toga u jednom trenu odložio svoj instrument, uzeo mikrofon, glasno vrisnuo a onda se zaletio i stejdždajvao u publiku, u kojoj ipak nije bila dovoljna gužva za tako nešto pa je preletio prvih par redova, napravio prednji salto (tj. premet), dočekao se na noge i ostao u šutki do kraja stvari.

Guitar Wolf u Vintage Industrialu (Foto: Roberto Pavić)

Pjesme su im većinom na japanskom, što se može vidjeti i na setlisti objavljenoj na službenoj stranici eventa. Od engleskih pjesama odsvirali su “Jet Satisfaction” i “Sex Jaguar”, a kad su na prvom bisu obradili “I Saw Her Standing There”, koju u originalu izvode The Beatles, moram priznati da sam očekivala veći entuzijazam, ali mislim da njegov nedostatak ima više veze s činjenicom da je bila nedjelja nakon poprilično aktivnog vikenda, nego sa samim bendom. Gitarist je bez basista i bubnjara izašao i na drugi bis, a čitava svirka je završila u pristojno doba, negdje oko 23:30, tako da se radni narod mogao pripremiti za ponedjeljak.

Ovaj put Guitar Wolf nije uspio sastaviti ljudsku piramidu koju su posložili u Močvari pa u Vintageu na svojim prošlim zagrebačkim nastupima, ali i sinoćnji treći je bio show o kojem se ima što pričati, čak i bez pentranja na leđa sugrađana. Sudeći po golemoj energiji ovih japanskih vukova, doći će nam opet pa će biti još prilika za cirkusiranje.

Set lista – Guitar Wolf 24. 11. 2019. Vintage Industrial Bar, Zagreb

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X