Gustafi imaju novi singl ‘Za ljubav se ne moli’

Nakon singlova ‘Hiti se na mene’ i ‘THC balun (Cumbia Istriana)’ te EP-a s četiri pjesme ‘Maneštra vol. 1’, Gustafi predstavljaju novi singl ‘Za ljubav se ne moli’, kojim najavljuju album ‘Maneštra’.

Gustafi ‘Za ljubav se ne moli’

Jedanaesti studijski album legendarnih Istrijana je pred samim izlaskom, a kratki (2:51), ali slatki najavni singl “Za ljubav se ne moli” poručuje – “Ljubav je sve, kad jedna prođe, druga rađa se”.

Edi Maružin, frontmen Gustafa i autor pjesme o singlu i predstojećem albumu kaže: “Kako opisati maneštru u dvije – tri rečenice? Nikako! Tako ni naš album “Maneštra”. Kompleksan, a jednostavan, sastavljen, kao i prava maneštra, od svega i svačega. Taj album, koji je sve samo ne konceptualan, sadrži deset pjesama nastalih na četiri različite fronte, s priprema za četiri različita albuma, kod kojih su zajednički nazivnici samo autor i svirači. Naći ćete i starog tex mexa, trans bluesa, cumbie, rocka, istarske kante… Smatram ga autorski najzrelijim albumom, obavezno ga poslušajte više od dva puta, svidjet će vam se sigurno, ako ne na prvu, na treću 100%. Ukoliko niste veći pobornik naše turboestrade.”

Singl “Za ljubav se ne moli” snimljen je u bendovskom studiju u Maružinima, autor glazbe i teksta je Edi Maružin, za glazbenu produkciju je zaslužan Edi Cukerić, miks je radio Tomaž Maras Mot u studiju RSL u Novom Mestu, koji je pjesme i masterirao.

Grupa Gustafi nastala je krajem 1980. godine u malom istarskom gradiću Vodnjanu, a u 35 godina uspješne karijere su objavili deset studijskih albuma, snimili brojne hitove i odsvirali više od 2500 koncerta, na kojima su svojom energijom osvojili publiku gdje god su se pojavili – od Istre i cijele regije, preko većine europskih zemalja, sve do afričke Zelenortske Republike i dalekog Brazila.

Premijerno izvođenje novih autorskih pjesama Gustafa će se održati u utorak, 20.10. u zagrebačkoj glazbenoj knjižari “Rockmark” u sklopu programa “Akustika”. Koncert počinje u 18 sati, ulaz je slobodan, a broj mjesta je ograničen.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X