HBO traži najbolji originalni scenarij u našoj regiji

HBO želi razviti i producirati novu dramsku seriju u Adria regiji koju čine Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

HBO First draft contest
HBO First draft contest

HBO Europe producira kvalitetne serije u Češkoj, Rumunjskoj, Poljskoj i Mađarskoj još od 2010. godine. Nagrađivana miniserija „Gorući grm“ (Burning Bush) kao i vrhunske dramske serije kao što su „Lagodan život“ (Aranyélet), „Mamon“, „Pakt“, „Shall We Kiss“, „Čopor“ (Wataha) i druge osvojile su kritičare i gledatelje u zemljama iz kojih potječu, ali i pobudile interes na međunarodnoj sceni.

Nakon serija uspješnica u spomenutim državama, HBO želi razviti i producirati novu dramsku seriju u Adria regiji koju čine Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Kao i kod matične tvrtke, naglasak poslovne strategije HBO Europe počiva na razvoju i produkciji vrhunskih TV serija, stoga je ambicija da se, uz adaptacije stranih produkcija, razvijaju serije namijenjene prvenstveno domaćem tržištu, temeljene na originalnim lokalnim idejama. To je ujedno i glavni cilj First Draft Natječaja, putem kojeg se traže najbolje scenariji iz Adria regije.

Natječaj je otvoren za sve scenarije koji su napisani i dostavljeni (uploadani) prema pravilima HBO-a. Više o natječaju na Hbo.hr.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh