HBO traži najbolji originalni scenarij u našoj regiji

HBO želi razviti i producirati novu dramsku seriju u Adria regiji koju čine Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

HBO First draft contest
HBO First draft contest

HBO Europe producira kvalitetne serije u Češkoj, Rumunjskoj, Poljskoj i Mađarskoj još od 2010. godine. Nagrađivana miniserija „Gorući grm“ (Burning Bush) kao i vrhunske dramske serije kao što su „Lagodan život“ (Aranyélet), „Mamon“, „Pakt“, „Shall We Kiss“, „Čopor“ (Wataha) i druge osvojile su kritičare i gledatelje u zemljama iz kojih potječu, ali i pobudile interes na međunarodnoj sceni.

Nakon serija uspješnica u spomenutim državama, HBO želi razviti i producirati novu dramsku seriju u Adria regiji koju čine Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Kao i kod matične tvrtke, naglasak poslovne strategije HBO Europe počiva na razvoju i produkciji vrhunskih TV serija, stoga je ambicija da se, uz adaptacije stranih produkcija, razvijaju serije namijenjene prvenstveno domaćem tržištu, temeljene na originalnim lokalnim idejama. To je ujedno i glavni cilj First Draft Natječaja, putem kojeg se traže najbolje scenariji iz Adria regije.

Natječaj je otvoren za sve scenarije koji su napisani i dostavljeni (uploadani) prema pravilima HBO-a. Više o natječaju na Hbo.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X