HDS ZAMP o zabranjenom koncertu u Puli: Nemamo mogućnost poduzimanja koraka koji bi mogli promijeniti odluku lokalnih vlasti

Hrvatskom društvu skladatelja, tj. HDS ZAMP-u smo poslali sljedeći upit: Zanima nas službeni stav, tj. izjava HDS ZAMP-a o nedavnoj zabrani pulskog potom i osječkog nastupa hrvatskog autora i glazbenika Duška Kuliša. Duško Kuliš u ZAMP-ovoj bazi ima upisano 197 autorskih djela, ima internacionalnu karijeru i unutar hrvatske diskografije je od početka svoje karijere. Molim odgovor kao i to hoće li HDS ZAMP nešto poduzeti. Odgovor prenosimo u cijelosti.

Pula (Wikipedia)

Služba HDS ZAMP je za sam koncert kao i njegovu zabranu doznala iz napisa u medijima, budući da organizator koncerta, agencija Hiljadarka iz Zagreba nije bila prijavila glazbenu priredbu.

Napominjemo da je to, nažalost, već poznata praksa iste agencije, koja neuredno ispunjava i sve druge obveze vezane za licence, za gotovo sva glazbena događanja koja organizira.

Neovisno o konkretnom organizatoru, ističemo da služba HDS ZAMP ne pravi nikakvu razliku pri obradi podataka s glazbenih priredbi, neovisno o žanru glazbe.

G. Duško Kuliš je pridruženi član HDS-a, s gotovo 200 prijavljenih glazbenih djela u bazi ZAMPa. Služba ostvaruje njegova autorska prava jednako savjesno i dosljedno kao i prava svih drugih članova.

Kao služba za kolektivno ostvarivanje autorskih muzičkih prava, HDS ZAMP nema mogućnost poduzimanja koraka koji bi mogli promijeniti odluku lokalnih vlasti, ako ona ostane ovakva kakva je trenutno.

Budući da mediji donose svježe vijesti kako bi se koncert ipak mogao održati, čak i na predviđeni datum, zahvaljujemo što ovim putem imamo priliku podsjetiti i zamoliti agenciju Hiljadarka za njezinu zakonsku obvezu prijave i dostave podataka temeljem kojih će se izračunati autorska naknada za koncert.

HDS ZAMP podržava održavanje svih koncerata koji su pravodobno legalno prijavljeni i čiji organizatori službi uredno dostavljaju podatke potrebne za raspodjelu autorskih prava svim autorima čija se djela izvode na njima. Glazbeni žanr, nacionalnost autora i izvođača ili bilo koje druge odrednice pri tome ne igraju nikakvu ulogu.

Zbog takvog pristupa su naši članovi i brojni strani državljani, posebno oni iz susjednih zemalja (Slovenija, BiH, Srbija, Makedonija, Crna Gora).

Uz želju za što više glazbenog izbora u svim gradovima, srdačan pozdrav i hvala,

Služba za odnose s javnošću

HDS ZAMP

Saznajte više:

Kad zbog cajkaškog rata udari Hrvat na Hrvata

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X