Hit predstava ‘Kauboji’ dolazi na velika platna

Redatelj Tomislav Mršić počinje snimanje filma ‘Kauboji’ prema istoime­noj predstavi koju je pogledalo više od 100.000 gledatelja.

'Kauboji'

Šest muškaraca, jedna žena (i njezin brat) oku­pljaju se s jednim ciljem – napraviti predstavu. Za dramaturški predložak oda­biru vestern. Jašući na stereotipima žanra o borbi dobra i zla, o sukobu civili­zacije i divljine, protagonisti razvijaju svoje životne priče neminovno utječući i mijenjajući jedni druge. No, kako vrijeme prolazi, predstava sve više izgleda kao nemoguća misija…

Kabinet i Blitz film i video distribucija najavljuju početak snimanja filma “Kauboji”, prema istoimenoj višestruko nagrađivanoj hit predstavi teatra Exit. Redatelj i scenarist filma je Tomislav Mršić, a glumačka ekipa identična onoj kazališnoj: Saša Anočić, Živko Anočić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Kruno Klabučar, Ivana Rushaidat i Rakan Rushaidat.

Autori glazbe su Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle.

Ovom prilikom producenti predstavljaju plakat filma, čiji dizajn potpisuje Branimir Lazanja i Kreativna korporacija Najlon. Autor fotografije plakata je Tomislav Može.

Scenarij Tomislava Mršića za Kauboje ušao je u Cinelink 2012 Sarajevo film festivala kao jedan od osam, od ukupno preko šezdeset scenarija iz cijele Europe, te ti­me još u ranoj fazi stvaranja filma potvrdio kvalitetu prepoznatu od strane struke.

Kauboji će premijerno biti prikazani na filmskom festivalu u Puli, u srpnju 2013., a u kino dvorane diljem Hrvatske na radost brojne publike željne dobre zabave film dolazi u listopadu 2013. u distribuciji Blitz film i video distribucije.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X