Hladno pivo i KUD Idijoti s vinilima ‘Šamar’ i ‘Glupost je neuništiva’ na vrhu Top liste prodaje

Stari punk se prodaje.

Mile Kekin i Denyken (foto: Lucija Očko)

Hladno pivo i KUD Idijoti, obožavani hrvatski bendovi kod svih fanova žešćeg zvuka, nastavljaju nizati nove uspjehe po pitanju prodaje svojih izdanja. Ovoga tjedna, Hladno pivo i KUD Idijoti pronašli su svoje mjesto na prvim pozicijama domaće i strane Top liste prodaje albuma s izdanjima “Šamar” i “Glupost je neuništiva” objavljenim na vinilu.

Remasterirano vinilno izdanje “Šamar” grupe Hladno pivo, odnosno ovotjedno najprodavanije izdanje u Hrvatskoj, postalo je tako 18. naslov na vrhu Top liste prodaje u 2023. godini. S ovim rezultatom Hladno pivo ujedno je i prvi izvođač ove godine koji je došao do prvog mjesta Top liste prodaje s dva različita izdanja, kako prenosi Hrvatska diskografska udruga.

Dancing Bear i Hladno pivo su 25. studenog 2023. obilježili respektabilnu 20. obljetnicu albuma “Šamar”. Naime, proslava se obilježila objavljivanjem albuma “Šamar” po prvi puta na vinilu, točnije prozirno crvenom LP-u prigodno objavljenom na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Upravo su na taj dan na ugodnom subotnjem druženju kupci i gosti u Dancing Bearovom shopu u Zagrebu imali prilike nazdraviti s istoimenom rakijom.

Hladno pivo “Šamar”

Vrijedi podsjetiti kako je kampanja oko spomenutog albuma započela još davne 2002. godine, također na 25. studeni odnosno na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Na taj je dan Hladno pivo u suradnji sa ženskom udrugom B.a.B.e. promoviralo video spot za singl “Šamar”, po kojem je album kasnije i dobio naziv. “Šamar” se smatra i najnagrađivanijim izdanjem grupe Hladno pivo, pa je tako primjerice u prosincu 2003., bend između ostalih priznanja za album “Šamar” primio nagradu “Joško Kulušić” od Hrvatskog helsinškog odbora za zaštitu i promicanje ljudskih prava u medijima.

S druge strane, KUD Idijoti su potvrdili i kako je treće izdanje vinila “Glupost je neuništiva” (Helidon/Dancing Bear) izuzetno traženo. Naime, album “Glupost je neuništiva” vratio se na prvo mjesto strane Top liste prodaje poslije šest tjedana. Ovim rezultatom, izdanje istarskog benda ostvarilo je četvrti broj jedan, čime je postalo treći naslov s četiri ili više tjedana na vodećoj poziciji u ovoj godini, kako prenosi Hrvatska diskografska udruga.

Jedinstvenog dizajna i beskompromisnog sadržaja, aktualni album jedno je od najistaknutijih ostvarenja benda, a pjesme poput “Uvod u tehnološku revoluciju (po tradicionalu)”, “Amerika” i “To nije mjesto za nas” (obrada “No Room For You”) predstavljaju bend u poziciji konsolidirane autorske i izvođačke moći. U pjesmi “Amerika” pojavljuje se Franci Blašković, legendarni istarski autor koji izlazi van žanrovskih okvira, baš kao što i sam bend izlazi van punkerskih granica.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X