‘Hobbit’ u Hrvatsku stiže u čak pet različitih kino formata

‘Hobit: Neočekivano putovanje’, prvi dio jedne od najiščekivanijih franšiza ikada, od četvrtka, 13. prosinca napokon u kinima diljem Hrvatske! Film koji će promijeniti filmsku povijest, u Hrvatskoj će se po prvi puta prikazivati u pet različitih kino formata, 35 mm format, digitalni 2D format, digitalni 3D format, HFR 3D format i IMAX 3D.

'Hobbit: Neočekivano putovanje'

Prije više od 10 godina redatelj Peter Jackson upustio se u avanturu oživljavanja trilogije Gospodar prstenova koja je zauvijek zapisana u kulturnom leksikonu svijeta. Svaki od filmova obarao je rekorde po broju gledatelja i nagrada, dok je posljednji film Povratak kralja osvojio čak 11 Oscara, uključujući one za najbolji film, režiju i scenarij. Isti se redatelj sad vraća kroz vrijeme da bi nam ispričao zapravo prvi dio priče, koji se odvija 60 godina ranije, i to kroz novu trilogiju – HOBIT. Ovo je prvi put da ćemo tu priču moći vidjeti na velikim platnima.

Filmaši su ovoga puta  bili odlučni omogućiti gledateljima da potpuno urone u Međuzemlje. Jackson je prvi puta koristio najmodernije digitalne kamere da bi film snimio u 3D i to u revolucionarnih 48 sličica u sekundi ili tzv. High Frame Rate 3D (HFR 3D).

Danas, u digitalno doba, nema nikakvog razloga da se nastavimo pridržavati 24 sličice u sekundi. Znanost nam kaže da ljudsko oko prestaje zamjećivati pojedinačne sličice pri oko 55 sličica u sekundi. Stoga nam 48 sličica u sekundi daje puno vjerniju iluziju stvarnoga života. Smanjenje neoštrine svake sličice povećava oštrinu i omogućuje da film izgleda kao da je sniman na 65 mm ili IMAX-om.

Kao filmaš, nastojim svoje filmove učiniti takvima da u njih možete uroniti. Želim gledatelje izvući iz sjedala i uvući ih u avanturu. Nadam se da to iskustvo mogu ponuditi gledateljima bez obzira koji format odaberu u kinu. Osobno, najradije gledam The Hobbit: An Unexpected Journey u HFR 3D, a uvjeravam vas da će vam svaki format donijeti nevjerojatno iskustvo uranjanja u film.“ izjavio je redatelj filma Peter Jackson.

Hobit: Neočekivano putovanje hrvatska publika može pogledati pretpremijerno od 12. prosinca u dva najatraktivnija formata: HFR 3D i IMAX 3D, a od 13. prosinca i u svim ostalim formatima u kinima diljem zemlje

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X