Hram s live izvedbom ‘Stoin sam’ najavljuje dvostruki LP ‘Zvučni zid’

Dvostruka ploča ‘Zvučni zid’ novo je Menartovo izdanje, a predstavlja petnaest bendova s hrvatske alternativne scene! Album izlazi 7. rujna, a najavljuje ga hip-hop pjesma i spot ‘Stoin sam’, grupe Hram iz Šibenika.

Hram (foto: Marina Uzelac)

Šibenski klub Azimut je na jedan dan postao improvizirani studio. Lokalni momci iz old school hip-hop benda Hram zauzeli su donji kat za snimanje „Stoin sam“, koja se izvorno našla na njihovu prvijencu „Bijes“.

„Snimanje je prošlo dosta zanimljivo zbog toga što smo morali odraditi sve u ‘one takeu’. Ovo nam je bilo prvi put da radimo ovako nešto, ali zbog velike profesionalnosti ekipe, obavili smo sve u kratkom roku gdje su obje strane bile zadovoljne. Veliki pozdrav njima, a i Azimutu što je ustupio svoj magičan prostor skupa s još magičnijim Dinom Rocom“, poručuju iz Hrama.

Za kompilaciju su odabrali pjesmu „Stoin Sam“ i ne skrivaju zadovoljstvo što su i oni među odabranim glazbenicima koji su ostavili trag na ovoj ploči.

„Stoin sam je nastala kao jedna nadogradnja odnosno remix stvari Stojim sam punk grupe Raspad iz Šibenika na kojoj smo bili pozvani kao gosti. Ona je jedan osvrt na čovjekov osjećaj samoće. Od svih naših stvari s albuma gledali smo koju bi stvar izveli za Zvučni zid i odabrali smo „Stoin Sam“ jer smo za nju svakako i htjeli snimiti video spot“, kažu momci iz grupe Hram.

Zvučni zid

Promocija albuma u Vintage Industrial Baru

„Zvučni zid“ izlazi 7. rujna na dvostrukom vinilu i na svim digitalnim servisima, a obilježit će ga i koncertna promocija u Ljetnom vrtu zagrebačkog Vintage Industrial bara. Promocija počinje u 18:30 sati i ulaz je besplatan. U slučaju kiše, promocija će se održati u klubu.

>>Facebook event

Svi zainteresirani će na promociji moći saznati kako je 15 bendova snimalo uživo audio i video materijale u deset hrvatskih klubova i četiri hrvatska grada. Bit će naravno i svirke:

Po nekoliko pjesama će odsvirati Nina Romić, Mimika Orchestra, Skotni vrag i Eine.

„Zvučn i zid“ je nastavak Porinom nagrađene ploče “ZAGREB CALLING – Generacija bez refrena”, a idejni začetnik oba projekta je Vedran Peternel.

Na dvostrukom albumu “Zvučni zid”, alternativnu scenu redom predstavljaju: Hram, Skotni vrag, Nemeček, Nina Romić, Barbara Munjas, Rolo, Mimika Orchestra, Povraccio di Colteo, Sara Renar, CRIO, Roj osa, Seine, Šiza, Denis Katanec i Živa voda.

Tijekom ljeta i jeseni 2022. snimalo se u Rojcu i Kotaču (Pula), Azimutu (Šibenik), Funku (Koprivnica) te u Močvari, Vintage Industrial Baru, Dva osam, Pločniku, KSET-u i Gavelli (Zagreb).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X