Hrvatska event industrija priključuje se globalnoj inicijativi Red Alert

Velikoj globalnoj inicijativi Red Alert, koja je pokrenuta kako bi se podigla svijest o kriznoj situaciji u kojoj se našla cijela event industrija, priključuje se i Hrvatska.

Red Alert kampanja

Danas će od 21 do 23 sata, u crvenoj boji zasvijetliti tisuće lokacija diljem svijeta, a među njima zagrebačka i pulska Arena. Hrvatsku event industriju čini više od 2.000 poslovnih subjekata s više od 12.000 zaposlenih, a svi su oni preko noći ostali bez mogućnosti da obavljaju svoj posao. Predviđanja stručnjaka kažu da će proći još cijela godina prije ponovnog pokretanja, stoga je potrebna hitna reakcija te donošenje nužnih mjera kako se cijela industrija ne bi potpuno urušila.

Pogođeni su koncerti, festivali, kazališta, sajmovi, kongresi i brojna druga događanja koja ili uopće ne mogu raditi ili mogu raditi uz brojne restrikcije i u drastično smanjenom kapacitetu publike koji u praksi onemogućuje rad i stvara ogromne financijske gubitke. Hrvatsku event industriju čini 2.000 poslovnih subjekata s više od 12.000 zaposlenih, a godišnje generira 4,5 milijarde kuna prometa. Izbijanjem pandemije doživjeli su potpuno zatvaranje, a nakon 6 mjeseci stagnacije situacija se i dalje ne popravlja te se predviđa da će do oporavka i pokretanja proći još barem godinu dana. Bez mogućnosti prihoda i uz nemjerljive gubitke, cijela je industrija pred potpunim urušavanjem te je nužna hitna reakcija Vlade RH.

Udruga glazbenih managera i organizatora uputila je Vladi RH prijedlog najnužnijih mjera za spas hrvatske event industrije, po uzoru na slične poteze brojnih drugih europskih zemalja, a one su:

1. Produljenje HZZ mjera za očuvanje radnih mjesta za event industriju, do ožujka 2021.

2. Otvaranje novih povoljnih kreditnih linija za obrtna sredstva, za poduzetnike u event industriji po uzoru na HAMAG-ov COVID-19 zajam

3. Snižavanje stope PDV-a na ulaznice na 5% odn. izjednačavanje sa stopom poreza za kino ulaznice

4. Usklađivanje lokalnih Stožera civilne zaštite te minimiziranje štetnih i neopravdanih zabrana onih događanja koja se mogu održati u sigurnim uvjetima.

5. Formiranje fonda za pomoć manifestacijama u marketinškim aktivnostima budućih događanja, prema domaćoj i stranoj publici

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X