I Nils Lofgren, gitarist grupa Crazy Horse i E Street band, uklanja svoju glazbu sa Spotifyja u znak podrške Neilu Youngu

‘Potičemo sve glazbenike, umjetnike i ljubitelje glazbe posvuda da stanu uz sve nas i prekinu veze sa Spotifyjem’, izjavio je Nils Lofgren.

Nils Lofgren (Foto: Wikipedia)

Nils Lofgren, gitarist Crazy Horsea i E Street Banda, posljednji je u nizu umjetnik koji je objavio da uklanja svoju glazbu sa Spotifyja u znak podrške Neilu Youngu.

U objavi podijeljenoj u Neil Young Archives jučer (29. siječnja), Lofgren je izrazio solidarnost s Youngom, glumicom Daryl Hannah i liječnicima, znanstvenicima i medicinskim sestrama koji su prozvali “Spotify za promicanje laži i dezinformacija koje nanose štetu i ubijaju ljude” .

“Kada ove herojske žene i muškarci, koji su proveli svoje živote liječeći i spašavajući naše, vape za pomoć, ne okrećite im leđa zbog novca i moći. Slušaš i stojiš uz njih”, napisao je.

“Dok pišem ovo pismo, uklonili smo zadnjih 27 godina moje glazbe sa Spotifyja. Obraćam se izdavačima koji posjeduju moju raniju glazbu da i nju uklone. Iskreno se nadamo da će ispuniti naše želje, kao što su to učinile Neilove etikete. Potičemo sve glazbenike, umjetnike i ljubitelje glazbe posvuda da stanu uz sve nas i prekinu veze sa Spotifyjem”, izjavio je Nils Lofgren.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X