Ideja o Oscaru za popularni film treba još odležati i neće biti realizirana na Oscarima 2019

Potencijalni Oscar za dostignuće u popularnom filmu naišao je na ozbiljne kritike kada je, u kolovozu, najavljen, zajedno s drugim promjenama koje bi trebale dočekati Oscar 2019.

  • 3
    Shares
Dolby Theatre u Los Angelesu, kompleks u kojem se dodjeljuje godišnja nagrada Oscar (izvor: Wikipedia)

Najvjerojatnije je iz toga razloga Akademija odlučila povući, ili, bolje rečeno, odugovlačiti s konačnom realizacijom nove kategorije. Akademija se, nakon povijesno niske gledanosti ceremonije dodjele Oscara prošle godine, čini potpuno koncepcijski izgubljena i to je trend koji sada traje već nekoliko godina. Apsolutno ništa ne obećava da Oscari i ove godine neće pretrpjeti potop.

Dok nagrada iz godine u godinu sve više gubi na relevantnosti i značaju, rukovodeći iz Akademije i dalje nastavljaju sitničariti s političkom korektnošću pa je tako glavna kritika novoj kategoriji o dostignuću u popularnom filmu bila ta da se uvodi jedino i isključivo zbog Black Panthera, filma koji ni po čemu ne može konkurirati za ozbiljnu nagradu.

Sada je, u novom medijskom priopćenju, Akademija odlučila da će “još malo promisliti o novoj kategoriji”.

“Svjesni smo brojnih reakcija koje je izazvala odluka o uvođenju nove kategorije. Odlučili smo da o konačnoj realizaciji trebamo povesti daljnju diskusiju među našim članovima”, izjavila je Dawn Hudson, predsjednica Akademije. “I u prošlosti smo radili brojne promjene s dodjelom, promjene smo odlučili napraviti i ove godine, i nastaviti ćemo se razvijati i u budućnosti, naravno, poštujući našu 90 godina dugu tradiciju. ”

Ostale promjene, koje spominje Hudsonova, trebale bi se realizirati na dodjeli 2019 i 2020.

Te promjene uključuju i “globalno dostupniji trosatni prijenos ceremonije”, što znači da će Akademija u pokušaju da “kvalitetom” koncetrira ceremoniju, nižeprofilnim kategorijama Oscara dodjeljivati za vrijeme reklama, a onda će se ti trenutci emitirati kasnije, ili sutradan, u editiranoj verziji ceremonije. Osim toga, planirano je da dodjela 2020. počne bitno ranije u mjesecu, kao i sve dodjele koje bi, nakon 2020. trebale uslijediti. Podsjećamo, inače je dodjela Oscara redovito bila rezervirana za kasniju veljaču, nekada čak i sami početak ožujka, a sada je vodstvo Akademije odlučilo rezervirati ranije dane u mjesecu pa će tako, recimo, ceremonija 2020. godine startati već 9. veljače.

  • 3
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X