IDEM ima novi singl ‘Jadanja’ i najavljuje novu tiražu vinila za ‘Poyy’

Nakon odličnog ‘Raspadam’ IDEM je za prvi dan ljeta predstavio još jedan singl. ‘Jadanja’ će napraviti korak bliže dugoočekivanom drugom studijskom albumu ‘CIAO’ koji je u planu za jesen.

IDEM (Foto: Marko Lopac)

„Kad me krene žvakat bediranje vrijeme počne teći drugačije. Nekad pet minuta traje satima, a nekad je danas već jučer. I svjestan sam da je vani predivan dan i da bi vjerojatno najbolje za mene bilo da malo prozujim gradom i izluftam glavu, al nekad je to baš nemoguća misija. Pozdrav svima koji se muče sa sličnim tegobama. Glupo je, jadno je, jadni mi, al’ šta je tu je. Držite se“, izjavio je uz novi singl IDEM. Kao i na prošloj pjesmi „Jadanja“ je napisao Antun Aleksa (IDEM), a za miks i master je bio zadužen Dominik Kisić, Snimatelj, režiser i montažer je bio Pavle Kocijaner, producent Lucian Mirdita, a njegov asistent Nikola Greiner.

IDEM će većinu ljeta provesti na turneji. Lipanj će ga odvesti na jarunsko jezero gdje se održava InMusic Festival (25.6.) te dva dana kasnije na Velvet u Puntu. Srpanj zasad ima zapisane Regius X (13.7.), Zlarin Street Music Festival (20.), Cinehill (24.) Rocklive u Koprivnici (25.), Mudri Brk (26.) i Grafiti na gradele (27.). Jedan je od headlinera Beata na moru 22. kolovoza, dva dana kasnije je u riječkoj Zvečci, a krajem kolovoza na Gradić festu u Novom Sadu (30.8.) i UFO-u u Osijeku (31.8.). U rujnu IDEM će nastupiti na SHIP-u, našoj najvećoj glazbenoj konferenciji i showcase okupljanju koje će se održati od 12. do 15. 9.2024. godine.

„Jadanja“ je zajedničko izdanje labela Mudri brk i Jeboton, a od danas je dostupan na svim streaming platformama.

I dok se album „CIAO“ još priprema, debi „POYY“ proživljava drugu mladost. Prvi kontingent vinila rasprodan je jako brzo, pa se uskoro očekuje druga tiraža koja će se u prodaji naći tijekom ljeta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X