Indexi na vrhu Top-liste prodaje albuma

Remasterirana ploča Indexi (Indexi, Croatia Records), objavljena povodom 50. godišnjice originalnog izlaska, nova je predvodnica Top-liste prodaje domaćih naslova, postavši osmi broj jedan u 2024. godini.

Indexi ‘Indexi’

Najviši novi ulaz ujedno je i novi predvodnik liste – LP Indexi (broj 1), što ga čini drugim studijskim naslovom u ovoj godini koji je u tjednu ulaza na listu izravno došao na sam vrh.

Ovim rezultatom, album “Indexi” postao je prvo izdanje grupe Indexi na vrhu Top-liste prodaje poslije tri godine. U izvještajima od 7. i 14. travnja 2021., najprodavaniji domaći naslov u Hrvatskoj bila je ploča “Modra rijeka” (Croatia Records).

Album Indexi je kompilacija singl ploča grupe Indexi objavljenih u razdoblju od 1971. do 1973. godine, tijekom kojeg su objavljene neke od najuspješnijih pjesama sarajevskog sastava. Dok su članovi grupe bili na odsluženju vojnog roka, diskografska kuća Jugoton (danas Croatia Records) objavila je kompilacijski LP na kojem se našlo osam snimaka iz tog razdoblja. Reizdanje ploče povodom 50 godina od objave obavljeno je u londonskom studiju Abbey Road tehnikom lacquer cut (proces pretvaranja audiozapisa u fizički izrezane utore na površini lakiranog diska uz pomoć struga).

Album Monologue Mije Dimšić (Croatia Records) popeo se na drugu poziciju, a na trećem mjestu nalazimo dosadašnjeg predvodnika Mladena Grdovića i izdanje “Za šaku ljubavi” (Croatia Records). Grupa Zoster i album “Najgori” (Croatia Records) boravi na broju četiri, a krug pet najprodavanijih zaključuje live ploča “Dino Dvornik Tribute” (Jazz orkestar HRT-a i gosti, Croatia Records).

Judas Priest – Invincible Shield

Sastav Judas Priest ima najprodavanije strano izdanje u Hrvatskoj. U pitanju je album “Invincible Shield” (Sony Music/Menart), koji je ovime postao jedanaesti naslov na broju jedan strane Top-liste prodaje.

Norah Jones se nalazi na drugoj poziciji s pločom “Visions” (Capitol/Universal Music Hrvatska), dok na trećem mjestu boravi Ariana Grande s albumom “eternal sunshine” (Republic/Universal Music Hrvatska). The Rolling Stones s koncertnim zapisom “Live at The Wiltern” (Mercury/Universal Music Hrvatska) je ostao na broju četiri, a Top 5 zaključuje EP “Maxident” (Stray Kids, JYP Entertainment).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 11. do 17. ožujka 2024. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X