Indexi sedam tjedana najprodavaniji u Hrvatskoj

Remaster LP-a ‘Indexi’ grupe Indexi (Croatia Records) sedmi puta je najprodavaniji album u Hrvatskoj.

Indexi ‘Indexi’

Ploča “Indexi” postala je prva od kolekcije pjesama “The Best Of – 40 godina (1982. – 2022.)” grupe Fit (Croatia Records) sa sedam tjedana na broju jedan Top-liste prodaje. I dok je kompilacijsko izdanje grupe Fit svoj sedmi broj jedan ostvarilo 9. kolovoza 2023., album “Indexi” je svoju sedmu vodeću poziciju ostvario gotovo tri mjeseca ranije.

Ovaj rezultat koincidira s time da je reizdanje “Indexi” objavljeno s datumom 15. ožujka, a “The Best Of – 40 godina (1982. – 2022.)” 19. svibnja 2023. godine.

Osim što se pokazalo kao vrijedno izdanje za ljubitelje vinilnih ploča, snimke s albuma Indexi uspješno su streamane i na digitalnim glazbenim servisima. Na platformi Spotify, pjesme s izdanja “Indexi” su ostvarile rezultat od gotovo 3,4 milijuna slušanja pjesama s ploče.

Ploča Mije Dimšić “Monologue” (Croatia Records) dospjela je na broj dva, dok na trećoj poziciji nalazimo Prljavo kazalište s izdanjem “Underground” (Croatia Records). Kompilacija uspješnica Tomislava Ivčića “25 Greatest Hits” (Croatia Records) boravi na četvrtom mjestu, a Top 5 zaključuje album “Nisam više mangup” Darija Duvnjaka (Croatia Records).

Novo izdanje Due Lipe “Radical Optimism” (Warner Music/Dancing Bear) debitiralo je na vrhu strane Top-liste prodaje, postavši 16. predvodnik u 2024. godini.

Taylor Swift s izdanjem “The Tortured Poets Department” (Republic/Universal Music Hrvatska) nalazi se na drugoj poziciji, a Pearl Jam s pločom “Dark Matter” (Republic/Universal Music Hrvatska) na broju tri. Među pet najprodavanijih stranih naslova nalaze se još Pet Shop Boys s “Nonetheless” na broju 4 (Parlophone/Dancing Bear) i Illit sa “Super Real Me” na broju 5(Belift Lab, broj 5).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 29. travnja do 5. svibnja 2024.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X