Irena Žilić singlom ‘The Moon’ najavljuje novi album

Mlada zagrebačka kantautorica Irena Žilić oduševila je publiku i struku EP-em ‘Days of Innocence’ te albumom ‘Travelling’, koji je bio proglašen jednim od najznačajnijih hrvatskih/domaćih izdanja u 2014. Posljednjih nekoliko mjeseci priprema novi materijal, a ‘The Moon’ je prva od pjesama s nadolazećeg, drugog albuma.

Irena Žilić (Foto: Sara Pukanić)
Irena Žilić (Foto: Sara Pukanić)

“Trenutno sam u procesu završavanja drugog albuma koji, za razliku od prvijenca “Travelling”, nosi nešto drugačiju atmosferu i priču. Album snima i producira Mark Mrakovčić, ali sam način snimanja albuma je ovaj put promijenjen. Aranžiranje je rađeno u samom studiju, tijekom snimanja što je omogućilo dosta drukčiji pristup produkciji. Vjerujem da se to posebno čuje na “The Moon” koja je, baš iz razloga što ima određeni pomak od prijašnjeg materijala, izabrana kao prva tj “izlazna” pjesma za novi album”, rekla je Irena.

Irena Žilić glazbom se počela baviti još prije desetak godina svirajući gitaru, no tek je u posljednjih nekoliko godina počela objavljivati vlastiti materijal, a publiku je osvojila svojim ekspresivnim vokalom. Nastupala je diljem Hrvatske i regije, no među upečatljivijim koncertima su svakako rasprodani koncerti u KD Vatroslav Lisinski i Tvornici Kulture, te nastup na Waves Vienna festivalu.

“U planu je izlazak albuma u 2017, te koncerti u Hrvatskoj i regiji, a nadam se da će im se pridružiti i poneki europski datum”, dodaje kantautorica.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X