Irena Žilić u Nevidljivoj sceni: Nije mi cilj da iskačem iz paštete, takva pozicija mi ne bi bila ugodna

Točno mjesec dana nakon njezina velikog koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture, kantautorica Irena Žilić došla je s bendom u Šibenik i zakoračila na Azimutov stage. Pa posljedično sjela i u udobnu fotelju podcasta Nevidljiva scena. Karijera, planovi, avantura s Morcheebom i koješta drugo, sve u ovih dvadesetak minuta razgovora…

Irena Žilić u Nevidljivoj sceni

Naravno, jedna od neizbježnih tema za razgovor s Irenom je i njezina avantura s Morcheebom, čuvenim engleskim trip-hop bendom koji ju je poveo na turneju.

– Cijela ta priča oko Morcheebe i mene je pozitivno iskustva i jedna od onih stvari koje uopće ne možeš pojmiti da su se dogodile. Ali se dogodilo. Nije se nakon toga zbilo ništa ekstremno ogromno za moju karijeru, nisam to ni očekivala. Za mene je i to što sam išla s njima na turneju i što su obradili moju pjesmu već bilo veliko. Kad sam se tek krenula baviti glazbom shvatila sam što to znači i koliko je tu ulaganja potrebno. I tad sam se nekako pomirila s frustracijom po pitanju toga da ću morati puno uložiti, a vidljivost za ovakvu vrstu glazbe će biti manja. To mi nikad nije bio problem, mada nekad imam faze uspona i padova. Ali moj primarni cilj nikad nije bio da iskačem iz paštete. To mi nije ni želja, niti mi je to nekakva ugodna pozicija.

Cijeli razgovor pogledajte u videu ispod…

Nevidljiva scena program je koji klub Azimut iz Šibenika i udruga Kolektiv 4B, uz potporu Ministarstva kulture i medija, provode od svibnja 2021. godine.

Snimljeno 19. studenog 2022. u klubu Azimut u Šibeniku

Produkcija: Kolektiv 4B

Snimatelji: Zrinka Magazin i Krešimir Grubić

Redatelj: Krešimir Grubić

Ton: Mirko Rak

Montaža: Branka Grubić

Urednik i voditelj: Marko Podrug

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X