Ivan Pešut predstavlja kratki crtić o soli i papru kao spot za ‘She Left the Room’

S albuma ‘Wanderlust’.

Ivan Pešut (foto: Press)

Renomirani gitarist Ivan Pešut predstavlja svoj najnoviji singl “She Left the Room” s njegovog aktualnog, drugog po redu samostalnog albuma “Wanderlust”.

Album je osvojio dvije nominacije za nagradu Porin u kategoriji najboljeg instrumentalnog albuma (izvan klasične i jazz glazbe) i najbolje instrumentalne izvedbe (izvan klasične i jazz glazbe) upravo za “She Left the Room”. Uz ove dvije nominacije za “Wanderlust”, Pešut je nominiran i u kategoriji producenta godine, te su albumi Matije Cveka i Mije Dimšić koje je također on producirao, nominirani u kategorijama najboljeg pop albuma godine, odnosno albuma godine.

Singl “She Left the Room” izlazi kao prvi glasnik ovog projekta. Stvorena u jednom danu, od prve ideje do gotove snimke, ova skladba je rezultat kreativne eksplozije koja je donijela fascinantnu muzičku priču. Uz nominaciju za nagradu Porin, singl je dobio i svoje originalno vizualno oblikovanje koje potpisuje Luka Radiković. Spot u obliku animiranog filma priča priču koja prati emotivnu dubinu i složenost skladbe.

“Da nije bilo Ivana, ne bi bilo ni crtića. Već duže vrijeme planiram napraviti neki crtić, i premda ova ideja ima već koju godinu i dvije, pa i tri, cijeli proces je za mene bio nov zato što smo koristili AI. Nova tehnologija, nova otkrića i after efekti te animiranje likova su dosta zahtjevni, ali proces je bio pomicanje nekih mojih sposobnosti i tehničkih granica, što me veselilo,” poručuje Luka.

Zahvaljujući suradnji s vrhunskim glazbenicima poput Zvjezdana Ružića i Jure May Stanića, čija je skladba “Maze” vjerojatno njegovo posljednje snimljeno djelo, album “Wanderlust” postaje pravo glazbeno blago. Pešut, uz potporu impresivnog tima glazbenika, potpisuje glazbu, aranžmane i produkciju ovog albuma i singla. Razigrana naslovnica albuma, djelo slikara i glazbenika Vedrana Ružića, samo je vizualni uvod u šarolikost koju “Wanderlust” nudi.

Album i spot dostupni su na svim digitalnim servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X