Ivanka i Mrle u spotu za ‘Sailor’ donose priču u priči unutar tri dimenzije umjetnosti

edavno su nam predstavili spot ‘A good actor’ kojim su Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević najavili svoje vjenčanje, a suradnja s Wedding2Book agencijom i priznatim art direktorom, fotografom i redateljem Sašom Hessom se nastavlja. Spot za ‘Mornara’ donosi potpuno drugačiju priču i estetiku, a nastao je u nestvarnom stubištu arhitektonskog čuda – poznate Kockice, u maniri ‘one take’ spotova inspiriranih Massive Attackom i njihovom ‘Unfinished Symphaty’ te Blade Runner estetikom.

Mr.Lee & Ivane Sky (Foto: Romano Grozić)

Nakon Mrletovog eksperimentalnog snimanja ‘zvuka grada Rijeke’ i željom za materijalizacijom istog nastala je pjesma “Sailor” koja je zatim otputovala i do Berlina gdje su na pjesmi sudjelovali i fantastični udaraljkaši pod vodstvom Sanje Fišter, a aranžmane za čela radio je priznati kompozitor i dirigent Frano Đurović. No to nije sve! Mr. Lee & IvaneSky veliki su zaljubljenici jedne od najvećih suvremenih spisateljica Tatjane Gromače, koju su zamolili da u sklopu “Sailora” sinkronizira jednu od svojih poema – unutar ideje spajanja tri forme umjetnosti koju donosi novi spot, Tatjana Gromača donosi zapis iz “Knjige izmišljenih snova”.

Zanimljiv detalj u spotu definitivno je trenutak kad dron kojim je spot sniman, biva pušten i oslobođen sigurnosti na milost i nemilost redatelja niz stubište Vitićeve Kockice. Srećom, stubište je bilo milostivo.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X