Izbačen trailer za novu horor seriju, ‘Deadwax’, u kojoj su glavne ubojice vinilne ploče

Serija ‘Deadwax’ inspiraciju vuče od skrivenih poruka na vinilu, a koje se otkrivaju tek kada se ploča vrti unatrag.

  • 28
    Shares
Isječak iz trailera za seriju “Deadwax” (izvor: YouTube)

Objavljen je prvi trailer za nadolazeću seriju “Deadwax” čija se radnja bazira na vinilnim pločama ubojicama. “Deadwax” će u formatu mini-serije biti dostupna na streaming platformi Shudder (specijaliziranoj za horor žanr) i, ne sumnjamo, na brojim torrent stranicama.

Glavni kreator serije je Graham Reznick, dugogodišnji dizajner zvuka na horor projektima poput “The Sacrament” ili “The House Of The Devil”. Reznick navodi da su glavna inspiracija ploče, ustvari poruke koje se daju smjestiti u prostor između zadnje pjesme na vinilu i oznake pojedine glazbene etikete (prostor poznat i kao “Deadwax”), ali i poruke koje su u pop-kulturi već zaradile svoje ime – “backmasking”, odnosno one koje se na vinilu mogu iščitati jedino ako se ploča vrti unatrag.

U opisu serije stoji: “Deadwax donosi strašnu priču o Etti (Hannah Gross, najpoznatija po ulozi u seriji “Mindhunter), koja skuplja rijetke ploče za bogatu klijentelu. Ima dar za praćenje i onih najrjeđih, a potraga za njima uključuje i poneke ilegalne aktivnosti. Njezin najnoviji pronalazak posebno je neobičan komad, jedan od tri na svijetu, legendaran u kolekcionarskim krugovima: ključna ploča zvukovnog inženjera Lylea M. Lyttona. Ploču prodaje jednom od svojih uobičajenih visokih ponuđača, no njezina znatiželja poprima nove razmjere kada policija otkrije da je “deadwax” na ploči povezan s ubojstvom bogatog kolekcionara ploča. Njegova jeziva smrt dovodi Ettu i policiju na istu stranu dok pokušavaju odmotati klupko iza misterioznih ubojstava.”

Pogledajte trailer.

  • 28
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X