Izgubljeni album ugledat će svjetlo dana nakon 38 godina

Skoro četrdeset godina nakon što je snimljen, album preminulog glazbenika Arthura Leeja po prvi put će ugledati svjetlo dana.

Arthur Lee (Foto: Wikipedia)

Skoro četrdeset godina nakon što je snimljen, album preminulog glazbenika Arthura Leeja po prvi put će ugledati svjetlo dana.

Album ‘Black Beauty’ je glazbenik Arthur Lee snimio 1973. godine sa bendom Love, a bit će objavljen 7. srpnja pod etiketom High Moon Recordsa.

Arthur Lee je planirao album objaviti unutar svoje nezavisne diskografske kuće Buffalo Records, koja je igrom slučaja propala prije nego su snimke bile gotove.

38 godina kasnije na albumu će se nalaziti deset skladbi koje je Lee planirao objaviti 1973., kao i nekoliko bonus pjesama, te neobjavljene fotografije glazbenika iz te godine.

David Fricke, glazbeni kritičar magazina Rolling Stone napisao je kako će se ‘Black Beauty’ možda doživjeti kao povratak glazbe Arthura Leeja, odnosno vrućeg R&b-ija s jakim gitarskim rifovima.

Arthur Lee umro je 2006. godine od leukemije. Obilježio je eru psihodelije, a njegov album ‘Forever Changes’ iz 1968. smatra se jednim od rock klasika. Tijekom turbulentnog života posebno težak period za Leeja nastupio je 1996. godine i trajao do 2000. kada je izdržavao zatvorsku kazne tijekom koje nije smio imati posjete, niti davati intervjue.

Osuđen je na 12 godina zbog ilegalnog posjedovanja oružja, ali je zbog dobrog vladanja pušten ranije.

George Baer Wallace, direktor kuće High Moon Records izjavio je kako je ‘Black Beauty’ jedan od rijetkih rock artefakata jer je riječ o nikad objavljenom, a potpuno zgotovljenom studijskom albumu neospornog glazbenog genija.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X