Izlaze Novi Let 3 i raritetni Let 2

‘Kurcem do vjere / Thank You Lord’ novi je album grupe Let 3 koji će biti objavljen i na vinilu, a posebno iznenađenje je da će se uskoro pojaviti u prodaji i materijal Leta 2 – preteče kultnih Riječana.

Let 3 'Kurcem do vjere / Thank You Lord'

Kompilirati vlastiti koncertni i kazališni rad, raščlaniti ga na audio i vizualno a opet predstaviti u relevantnom svjetlu proces je koji zahtjeva vaganje i odabir fragmenata koji će činiti smislenu cjelinu.

Od brojnih materijala, odrađenih predstava i koncerata, vremenski raspoređenih na desetljeće, grupa Let 3 na novom se izdanju opredijelila za dio koji će javnosti približiti njihov rad izvan isključivih glazbenih okvira ograničenih na albumski glazbeni izričaj.

”Kurcem do vjere / Thank You Lord” izdanje je koje se sastoji od čak tri dijela: LP-a koji donosi niz ranije neobjavljenih snimaka iz kazališnih predstava i sa live nastupa, zatim DVD-a koji je zapakiran uz LP u ograničenoj nakladi za prvih 500 kupaca i koji sadrži videospotove i ranije neobjavljene video zapise, te virtualnog trećeg dijela – downloada kompletnog sadržaja vinila u kvalitetnom mp3 formatu i audio zapisa Mrleta kako recitira ‘Finimo z sudon božjen’ Antonina Artauda u prijevodu renomiranog riječkog pisca Nikice Petkovića, a kojem će svi kupci LP-a pristupiti pomoću jedinstvenog koda koji će dobiti uz svaki album.

Jedna faza djelovanja grupe Let 3 ovim je službenim izdanjem dokumentirana i završena. Radi višeslojnosti, ono sadrži vinil koji je ovdje u službi ljepšeg zvuka audio zapisa te svojevrsne ekskluzivnosti koju taj format nosi.

Kako su oduvijek bili pojava koja izaziva reakcije, Let 3 je novo izdanje oplemenio i raskošnim vizualnim dijelom u ništa manje provokativnom omotu.

Let 2

Valja najaviti i skorašnji izlazak prvog Let 2 albuma – ovog ožujka u prodaji će se naći ekskluzivno izdanje koje će sadržavati postojeće, dosad neobjavljene demo snimke ranih radova Leta 2.

Namjera je da se taj dio povijesti benda zabilježi, katalogizira i predstavi javnosti.

Let 2 preteča je najpopularnije riječke grupe Let 3. Za njenog djelovanja nastale su i neke od pjesama koje su se kasnije našle na albumima Leta 3 poput ”Sam u vodi”, ”Ne trebam te” i ”Zora”. Ostatak materijala vrijedno je nasljeđe riječke rock scene osamdesetih.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X