Izlazi prvi vinilni dugosvirajući album Dubar Sounda ‘Dream Reality’

Fizičko izdanje bit će dostupno u petak, 29. prosinca.

Dubar Sound “Dream Reality”

Dubar Sound, producent Dražen Čižmek, je u dub glazbi više od 15 godina. Nakon nekoliko samoizdanih albuma u mlađim danima (2007. – 2012.), 2017. godina označava novo poglavlje u njegovom radu. Od tada objavljuje 3 albuma, nekolicinu singlova i suradnji, te nekoliko izdanja za Warrior Charge Records, Woodland Records, Amplifyah Music, PDV, Do It With Others, Homegrown Sound, Paproota.

Njegovo najnovije studijsko izdanje je album “Dream Reality” (PDV068) objavljen za Warrior Charge, Woodland Records i PDV, a to je ujedno i njegov prvi dugosvirajući album objavljen na vinilu.

Na nastupima pušta isključivo svoju produkciju, a lista izvođača s kojima je nastupao, te festivala i događanja, iz godine u godinu postaje sve veća. Uz dub muziku, glazbeno je aktivan i u drugim projektima i žanrovima. Iako sretan na svim dosadašnjim postignućima za sebe smatra kako je tek na početku, te se i dalje trudi da u budućnosti postane još bolji u onome što radi.

Sve je počelo pjesmom “Passion Before Fashion” koja je nastala 2015. godine, i dugo vremena stajala kao skica jer nije bilo ideje kako je završiti, sve do 2021. kada je konačno bila gotova i poslana Davidu u Warrior Charge. Njemu se pjesma svidjela, te ju je odlučio tiskati na ploču kao jednu stranu 10“ izdanja, ali zbog tadašnje situacije i učestalih lockdowna stvari su se znatno usporile. Priča je ponovno pokrenuta krajem 2022., ali s idejom da se umjesto singla napravi cijeli album. Osim pjesme “Passion Before Fashion” ostatak albuma je stvaran u periodu od kraja 2022. do kraja svibnja 2023. Kao gost na albumu pojavljuje se Vanya O, osoba i umjetnik čiji rad Dražen Čižmek (Dubar Sound) izrazito cijeni i prati od samoga početka, temu je bio velika inspiracija pri nastajanju albuma. Za vrijeme komponiranja pjesama, u cijelu priču kao dolaze Matt i Billie (Woodland Records), te Vedran (PDV), kako bi ideju oko ploče što lakše pretočili u stvarnost. Matt je odradio mastering (Pressure Mastering), Vedran kontakte za ploču i sve što ide oko tiskanja, te svi, zajedno s Davidom, slove za izdavače i distributere ovog albuma.

Draženovim riječima: “Od samoga početka znali smo da će omot raditi naš dragi prijatelj Marko Vojnić Gin (Foreigners Everywhere). Marko je u jako kratkom vremenu odradio odličan posao i dostavio artwork koji u potpunosti prati priču albuma. Za kraj još jednom vam se svima od srca zahvaljujem. Bio je užitak lagodno raditi i prolaziti kroz cijeli proces s vama. Zadnje, ali ne i manje bitno, hvala svim prijateljima i ljudima koji prate i podržavaju moj rad. Jednako ste bitni u svemu ovome, svi zajedno smo završili još jedno poglavlje. Pjesma “Depth Of The Ocean” je pjesma o izazovima i novim avanturama, do neke nove avanture i poglavlja, hvala vam od srca!”

Album “Dream Reality” (PDV068), u zajedničkom izdanju Warrior Charge Recordsa, Woodland Recordsa i PDV-a, u prodaji će biti od petaka, 29. 12., te će biti dostupan na svim streraming platformama, prvi singl “Passion Before Fashion Part I” dostupan je već sad na Bandcampu i YouTubeu, a moguće su i prednarudžbe vinila po cijeni od 16 eura (redovita cijena će biti 20 eura).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X