Izložba ‘The Clash: London Calling’ stiže u Museum of London

Povodom četrdesete obljetnice albuma bend će objaviti i novu knjigu “London Calling Scrapbook”.

The Clash (foto: Wikipedia)

Museum of London najavljuje novu izlobu u čijem će središtu pozornosti biti punk rock grupa The Clash. Izložba nosi naziv “The Clash: London Calling” i sadrži više od stotinu predmeta u vlasništvu benda od kojih neki nisu prethodno prikazani. Među njima će se naći Fenderova gitara basista Paula Simonona koju je uništio 1979. što je zabilježeno na naslovnoj fotografiji njihovog trećeg albuma “London Calling”, čija je četrdeseta obljetnica ujedno i povod izložbi.

Od ostalih izložaka izdvaja se bilježnica i pisaći stroj Joea Strummera, rukopisi Micka Jonesa i bubnjarske palice Toppera Headona. Bit će tu i odjeće, fotografija i filmova koji otkrivaju proces nastanka ovog legendarnog albuma. Izložbu će popratiti i objava nove knjige “London Calling Scrapbook”, koja na 120 stranica također donosi mnogo materijala vezanih za ovu ploču.

“Riječ je o albumu koji je definirao The Clash i poslužio kao poziv na okupljanje svim stanovnicima Londona kao i ostalima diljem svijeta,” kaže Beatrice Behlen, kustosica muzeja. “Tekstovi su se bavili problemima tadašnjeg vremena koji su i danas aktualni, a glazbeno je predstavljao odmak od album’s tradicionalnog punka prema mnogo širim glazbenim utjecajima.”

Izložba vrata otvara 15. studenog i moći će se pogledati do proljeća 2020. i to besplatno.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X