‘Jadnicima’ protiv krize

Mjuzikl ‘Les Miserables’ dobio je filmsku verziju u režiji Toma Hoopera, oskarovca za ‘Kraljev govor’.

'Les Miserables'

Ovog Božića svijetom će se kino dvoranama širiti pjesme koje je inspirirao roman o turbulentnim vremenima Pariške komune iz pera Victora Hugoa.

Nakon što su se u osamdesetim godinama 20. stoljeća dogodile kazališne pariške, londonske i brodvejske produkcije, “Jadnici” su postali predložak i za holivudski spektakl.

Jedna od pjesama iz mjuzikla “I Dream a Dream” proslavila je i Susan Boyle, a u filmu pjesmu kroz ulogu Fantine pjeva Anne Hathaway.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EkHHHUk8RCw[/youtube]

Ulogu glavnog protagonista priče Jean Valjeana dobio je Hugh Jackman dok je glavni negativac, Javert pripao Russelul Croweu.

Russell Crowe na glazbenoj je sceni još od vremena praizvedbe mjuzikla 1980. godine. Tada je on u Sydneyu osnovao bend 30 Odd Foot of Grunts. Nakon tri albuma s tim bendom osnovao je njegov “nastavak” The Ordinary Fear of God s kojim je snimio tek jedan album.

U filmu se pojavljuju i Sacha Baron Cohen i Helena Bonham Carter koji izvode pjesmu “Master of the House”.

Glazba iz filma izlazi danas kao najava za film, a ujedno je i novi način za kućno konzumiranje mjuzikla kroz 20 hitova.

Zanimljivost filmske verzije “Jadnika” je činjenica da su sve pjesme snimane na setu kako bi se glumcima dala mogućnosti dati što vjerodostojnije emocije kojima ova legendarna priča obiluje u svakom trenutku.

U hrvatska kina film dolazi 24. siječnja 2013. godine.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X