James Bond bio je u osnovi silovatelj u ranijim filmovima, tvrdi redatelj posljednjeg filma o agentu 007

Cary Fukunaga komentirao je scenu iz ‘Thunderballa’ koja bi u današnje vrijeme letjela iz filma’, te tvrdi da novi nastavak ‘Za smrt nema vremena’ nastoji popraviti rodnu politiku franšize.

Scena iz filma ‘Thunderball’

U razgovoru za Hollywood Reporter Cary Fukunaga osvrnuo se na scenu iz “Thunderballa” iz 1965. u kojoj Conneryjev Bond nasilno ljubi medicinsku sestru (koju glumi Molly Peters) koja nije očarana njegovom pojavom. U jednoj kasnijoj sceni Bond sugerira da će šutjeti o informacijama koje bi je mogle koštati posla, ako spava s njim.

“Pretpostavljam da bi moja šutnja mogla imati cijenu”, kaže na to medicinska sestra.

Petersin lik ustukne govoreći: “Ne misliš valjda… on, ne”, prije nego li Bond odgovori: “O, da”, gurajući je u saunu i skidajući odjeću s nje.

“Siluje li lik Seana Conneryja u “Thunderballu” ili “Goldfingeru” žene?” zapitao se Fukunaga u intervjui i dodao: “Ona je kao ‘Ne, ne, ne’, a on kao, ‘Da, da, da.’ To bi danas letjelo iz filma.”

Jedna ključna scena u “Goldfingeru” prikazuje Conneryjevog Bonda koji se očito fokusirao na Pussy Galore (Honor Blackman) u sjeniku. U pismu iz 1959. o romanu po kojem je film adaptiran, Ian Fleming objašnjava da je to “polaganje ruku” od “pravog čovjeka” bilo sve što je bilo potrebno da se “izliječi” lezbijski karakter “njezine psiho-patološke bolesti”.

Cary Fukunaga (Foto: Wikipedia)

“James Bond: Za smrt nema vremena” se reklamira kao Bondov film s najvećim paritetom snaga između muških i ženskih likova. Lashana Lynch – koja glumi jednu od dvije glavne crnkinje – navodno je naslijedila oznaku 007 od Bonda, koji se povukao na Jamajku na početku filma. Mnogi očekuju da će sudjelovanje Phoebe Waller-Bridge u procesu pisanja scenarija unaprijediti feminističko odobravanje franšize.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X