Janko Novoselić: Jedan od smjerova sastava Kozmodrum je sviranje plesne glazbe uživo

U zagrebačkom MSU-u, u nedjelju, 7. veljače, u sklopu programa MIMO, ovom zgodom nazvanom ‘Elektronička glazba svjetskog renomea nastaje uživo’, nastupaju sisački producent Zarkoff i zagrebačka petorka Kozmodrum čiji su članovi bubnjar Janko Novoselić, gitaristi Ivan Kapec i Elvis Penava, basist Goran Delač i klavijaturist Hrvoje Galler.

Kozmodrum

Početkom siječnja, Kozmodrum je na novopokrenutoj etiketi Zona Muzika objavio nastupni album “Na tragu satelita”. Na prstohvat pitanja odgovorio je glavni skladatelj Janko Novoselić. Večerašnji nastup počinje u 20 sati. Preporučena donacija od 20 kuna u cijelosti ide izvođačima. Koncert se izravno prenosi na Prvom programu Hrvatskog radija, video strujanjem na više internetskih portala, te na MIMO Yotube kanalu.

Koja je ideja Kozmodruma?

Janko Novoselić: Kozmodrum je nastao kao sastav koji bi izvodio glazbu koju pišem i prvenstveno mu je to svrha. U međuvremenu smo dosta svirali i otkrili smo nekoliko smjerova u kojima grupa može ići, a jedan od njih je i sviranje plesne klupske glazbe uživo. Osim toga tu je uvijek prisutna i naša baza u obliku jazz sviranja i pristupa.

Vježbate li, kao sastav, mnogo, ili se većina glazbe stvara na pozornici?

Janko Novoselić: Kao sastav ne vježbamo puno, jer smo svi jako zauzeti raznim glazbenim poslovima, ali zato smo brzi i efikasni, pa možemo učiniti puno s malo proba. Srećom imamo i dosta svirki pa nas to drži u formi.

Kozmodrum ‘Na tragu satelita’

Što nas očekuje na koncertu u MSU?

Janko Novoselić: Na koncertu u MSU svirat ćemo skladbe s novog albuma „Na tragu satelita“, a dio programa će ispuniti nešto noviji materijal, koji već neko vrijeme sviramo na koncertima. Posrijedi je kombinacija koja dobro funkcionira kao cjelina.

Album je objavljen na novopokrenutoj etiketi vas i Ivana Kapeca. Koje su prednosti, a koje mane pristupa „sam svoj izdavač“?

Janko Novoselić: Da, Zona Muzika je naša nova etiketa i imamo u planu još neka izdanja, koja će dosta brzo ugledati svjetlo dana. Najveća mana takvog pristupa je da, naravno, nemamo dovoljno vremena da sve obavimo. Kad sve radimo sami, to je često dvostruka ili čak trostruka količina posla. Pa se onda sve kreće malo sporije, ali eto, ipak se kreće. Prednost je u tome da ipak imamo sve u svojim rukama, od izgleda izdanja do zvuka, od toga kome ćemo slati album i kome nećemo slati… O svemu možemo odlučiti i sami odrediti neku putanju. Trenutačno nam to najviše odgovara.

Kako zainteresirano mogu doći do albuma„Na tragu satelita“?

Janko Novoselić: Na našoj Bandcamp stranici. Cijena je sedam eura za digitalno skidanje, a devet eura, plus poštarina, za CD. Na tom se linku može i poslušati.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X