Jim July iz Garage in July i Detroit Groove Ganga objavio album ‘Buick Transgalactic 47’

‘Buick Transgalactic 47’ drugi je album glazbenog projekta Rust Red Romance za čijim upravljačem sjedi Jim July, glazbeni fanatik, rock ‘n’ roll propovjednik i frontman benda Garage in July.

Rust Red Romance ‘Buick Transgalactic 47’

Album predstavlja osam novih pjesama koje karakterizira naglasak na procesima osobnoga odrastanja uz korištenje obiteljskih motiva i priča u naslovima kao što su „Grandma”, „Grandpa” ili „First Journey To Sun”. Uz Jima, kao izvođača, autora i producenta svih pjesama, na albumu gostuju Damir Trkulja Šiljo (Gatuzo), Zvonka Obajdin (Svemir), Marko Bagarić (Garage in July) i Mate Palestrina Mazić. Za Naslovnicu albuma iskorištena je fotografija Jimovog tate s kraja 70-ih u Grabovcu, Baranji.

„Uz klupsku glazbu i ritam mašine, motive za stvaranje novog albuma tražio sam u vlastitom glazbenom kurikulumu, oslanjajući se pritom na ostavštinu Velvet Undergrounda, blatnjavoga bluesa te ritmiku njujorških bendova Suicide i Endless Boogie. Povezujući osobne obiteljske uspomene i fantastiku „Buick Transgalactic 47″ postaje međugalaktičko glazbeno vozilo koje nas vodi od pustolovine do pustolovine kao nekakav SF serijal. „Buick Transgalactic 47″ izmaštana je stvarnost ili pak ostvarena mašta”, rekao je ovim povodom Jim July.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X